Σ. Αθανασίου: Γιατί μας απέκλεισαν από την διημερίδα;o Σάββας Αθανασίου

Δήλωση για την διημερίδα για τον τουρισμό και την ιδέα για κατασκευή αεροδρομίου στην Τροιζηνία, έκανε ο Επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Τροιζηνιάς Σάββας Αθανασίου. Η δήλωση του κ. Αθανασίου, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, στην ομάδα που έχει δημιουργήσει στο Facebook .
Ακολουθεί η δήλωση του Σάββα Αθανασίου:

«Λένε ότι στον Πασά, θα γίνει αεροδρόμιο, μάλλον στο χώρο του χοιροστασίου, γίνεται εύκολα ελικοδρόμιο!
Οι αρμόδιοι της διημερίδας, εκτός από την πρόταση για αεροδρόμιο, μπορούν να μας πουν, τι προτάσεις έχουν κατατεθεί και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα που καταρτίστηκε;
Δεν μιλάμε για την αντιπροσωπευτικότητα της διημερίδας. Δεν κλήθηκαν οι μειοψηφίες των δήμων και οι περισσότεροι σύλλογοι του Αργοσαρωνικού. Μίλησαν περισσότεροι πολιτευτές από εκπροσώπους των φορέων! Ήταν μια προεκλογική φιέστα που κρατήθηκε μυστική …για να μην υπάρξουν αντιδράσεις. Οι άνθρωποι δεν έχουν αντιληφθεί ποιες είναι οι διεργασίες στην κοινωνία της Τροιζηνίας, αλλά και του Αργοσαρωνικού.
Είναι, ορισμένοι, μάλλον ευτυχισμένοι στην Τροιζηνία, “αγνοώντας” τα προβλήματα της μεγάλης διακίνησης ναρκωτικών, των λαθρομεταναστών, της έξαρσης της παραβατικότητας, της αλλοίωσης της φυσιογνωμίας του κάμπου και του περιβάλλοντος, της έλλειψης στοιχειώδους ιατρικής περίθαλψης, τη μείωση των κατοίκων, τον τεράστιο αριθμό των ανέργων, την ορατή πλέον φτώχεια, την παντελή έλλειψη προγραμματισμού για την έλευση τουριστών, την ανυπαρξία πολιτιστικών δράσεων.
Το μόνο που ενδιαφέρει τους διαπλεκόμενους είναι η εξασφάλιση πόρων για μικρά και μεγάλα έργα που αναλαμβάνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι εργολάβοι.
Πληροφορήθηκα ότι θα γίνει διημερίδα για τον Αργοσαρωνικό από κάποια ιστοσελίδα. Η Αντιπεριφέρεια με ενημέρωσε ότι την οργάνωση την είχε αναλάβει ο δήμος Πόρου. Τώρα, πως προσκλήθηκαν όλοι οι δήμαρχοι, οι βουλευτές, οι πολιτευτές και όχι οι μειοψηφίες – που θεσμικά εκροσωπούνται – και όχι όλοι οι σύλλογοι του Σαρωνικού και της Τροιζηνίας, αυτό είναι ένα ερώτημα που πρέπει να μας απαντήσουν οι υπεύθυνοι γιατί μας απέκλεισαν».
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Γιάννης Γκούμας says:

  Πλάκα μας κάνουν που θέλουν αεροδρόμιο; Πότε εμποδίστηκε τουρίστας να πάει εκεί που θέλει; Το μόνο που χρειάζεται είναι να του πεις πού είναι αυτό που θέλει και θα πάει και με ανεμόπτερο….
  Και να βάλουμε εδώ αεροδρόμιο δεν θα μείνει χώρος για τίποτα άλλο, οπότε γιατί να έρθουν τουρίστες να δουν το νέο μας αεροδρόμιο;

  Θυμάμαι την περιοχή να σφύζει από τουρισμό μερικά χρόνια πριν. Θα κάνω λοιπόν την αφελή ερώτηση:
  Πέρναγε τότε αεροπλάνο και τους πέταγε με αλεξίπτοτα; Και τώρα δεν μπορεί λόγω κρίσης; Γιατί ούτε τότε δεν είχαμε αεροδρόμιο!

 2. Πάνος Θεοχάρης says:

  Αγαπητέ Γιάννη,

  Πριν από χρόνια που ερχόντουσαν με τα charters τα groupάκια, κατεβαίνανε στο Ελληνικό που είχε πολύ χαμηλότερα τέλη για τα αεροσκάφη, με αποτέλεσμα να είναι πολύ ποιο οικονομικό το πακέτο.

  Τώρα που ακρίβυνε το αεροδρόμιο, ανέβηκε το κόστος του πακέτου και έγινε μη ανταγωνιστικό, τους πάνε στην Κω, στην Ρόδο, στην Κέρκυρα, αλλά και στην Τουρκία, Βουλγαρία, Αλβανία (ναι ακόμα και εκεί), Αίγυπτο και άλλες αραβικές χώρες (μέχρι που η “άνοιξη” εκεί έφερε χειμώνα στον τουρισμό τους).

  Δεν είναι τυχαίο ότι κυκλοφορούν οικονομικά εισιτήρια από διάφορες εταιρείες, όπου οι φόροι αεροδρομίου είναι υψηλότεροι από το ίδιο το εισιτήριο….

Σχολιάστε