Σχετικά με τις ταυτόχρονες κεντρικές ομιλίες των δύο υποψηφίων δημάρχων στον ΠόροΠολλοί αναγνώστες και πολίτες διαμαρτύρονται γιατί προγραμματίστηκαν οι κεντρικές προεκλογικές ομιλίες των δύο υποψηφίων δημάρχων Πόρου την ίδια ημέρα και ώρα και μας ρωτούν γιατί συνέβη αυτό.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή απάντηση στο ερώτημα τους, ωστόσο θα παραθέσουμε κάποια δεδομένα για το πως καταλήξαμε εκεί και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του.

Δεδομένο 1ο: Σε κάθε πόλη, σε κάθε δήμο, υπάρχει ένας άγραφος κανόνας σε ότι αφορά τον προγραμματισμό των κεντρικών ομιλιών των υποψηφίων δημάρχων.

Ο εν ενεργεία και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, πραγματοποιεί την κεντρική ομιλία του τελευταίος. Αυτό γίνεται συνήθως την Παρασκευή πριν τις εκλογές. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι, προγραμματίζουν τις ομιλίες τους συνήθως την Πέμπτη πριν τις εκλογές, ή την Παρασκευή σε διαφορετική ώρα, νωρίτερα, από εκείνη του εν ενεργεία δημάρχου.

Αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά και στον Πόρο. Στις εκλογές του 2006, οι υποψήφιοι δήμαρχοι κ.κ. Αλιφέρης και Γρίβας, είχαν πραγματοποιήσει τις κεντρικές τους ομιλίες την Πέμπτη πριν τις εκλογές. Το ίδιο συνέβη και το 2010 με τους υποψηφίους δημάρχους κ. Δημητριάδη και τον αείμνηστο Δημήτρη Πάνου.

Το 2014 κανείς από τους δύο υποψηφίους δημάρχους κ.κ. Δημητριάδη και Σπυρίδωνα δεν ήταν εν ενεργεία δήμαρχος και μίλησαν και οι δύο την ίδια μέρα και ώρα.

Δεδομένο 2ο: Ο κ. Δημητριάδης ανακοίνωσε την ημερομηνία και την ώρα της κεντρικής του ομιλίας, δύο εβδομάδες περίπου, πριν τις εκλογές, στις 14 Μαΐου. Ο κ. Στρατηγός, ανακοίνωσε την ημερομηνία και την ώρα της κεντρικής του ομιλίας στις 21 Μαΐου, δηλαδή μια εβδομάδα μετά τον κ. Δημητριάδη.

Αυτά είναι τα δύο δεδομένα που ισχύουν για τις προεκλογικές ομιλίες των δύο υποψηφίων. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Είναι λυπηρό πάντως το γεγονός ότι οι πολίτες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις θέσεις και τα προγράμματα των δύο υποψηφίων, ιδιαίτερα μετά και την αρνητική απάντηση του κ. Στρατηγού, στο κάλεσμα του porosnews.gr, για debate.

Και μιας και αναφερόμαστε στο debate, αξίζει να σημειώσουμε ότι τόσο στην Αίγινα, όσο και στα Κύθηρα, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία προεκλογικά debates ανάμεσα στους υποψηφίους δημάρχους, από τοπικά Μέσα.

 
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΠΑΚΩΜΟ says:

    Αποτέλεσμα της σύμπτωσης ημέρας και ώρας των ομιλιών είναι ότι και στις δύο ομιλίες ο αριθμός των ακροατών θα είναι πολύ περιορισμένος και θα αποτελείται από τους φανατικούς υποστηρικτές των υποψηφίων.Πολλοί που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν έστω και την μία εκ των δύο ομιλιών,αλλά να μη χαρακτηριστούν ως οπαδοί ενός εκ των δύο, θα παρακολουθούσαν και τις δύο.Τώρα δεν θα πάνε σε καμία.

  2. Είναι πάγια τακτική ο άγραφος κανόνας των κεντρικών ομιλιών, τόσο στις δημοτικές, όσο και στις εθνικές εκλογές. Και από όσο ξέρω, ο άγραφος αυτός κανόνας γίνεται σεβαστός από τους υποψηφίους.

Σχολιάστε