ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση, με βιασύνη προωθεί το ξεπούλημα των λιμανιώνsyrizaΤο Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Ο Υπουργός Ναυτιλίας, πρόσφατα είχε δεσμευτεί, ότι η ρύθμιση για τη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων (ΡΑΛ) θα εντάσσονταν στο Σχέδιο Νόμου για τα Τουριστικά Σκάφη, που εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής, την Τρίτη.  Όπως φαίνεται, για μία ακόμη φορά, η κυβέρνηση δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της.

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο πολυνομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή το Σαββατοκύριακο, επιχειρείται η θεσμοθέτηση της ΡΑΛ, με αντικειμενικό σκοπό την πώληση του Ο.Λ.Π. σε πρώτη φάση και των υπόλοιπων λιμανιών της χώρας, στη συνέχεια.

 

Από διατάξεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, φαίνεται ότι η κυβέρνηση δε θέλει να δημιουργήσει μία πραγματικά Ανεξάρτητη Αρχή, αλλά ένα φορέα βολέματος ημετέρων και εξυπηρέτησης των σχεδίων της.

 

Εκτός από το γεγονός, ότι η θεσμοθέτηση της ΡΑΛ είναι το όχημα για το ξεπούλημα των λιμανιών, ακόμα και η κυβέρνηση που πρότεινε τη δημιουργία της, επιχειρεί να τη θεσμοθετήσει, χωρίς καμία διαβούλευση και σε συνθήκες αδιαφάνειας. Γιατί άραγε τόση βιασύνη, για ένα θέμα τόσο κομβικό για την οικονομία της χώρας; Τι είναι αυτό που φοβίζει την κυβέρνηση και την τρόικα, στην προσπάθειά τους να τελειώσουν με την «υπόθεση» δημόσια λιμάνια και γενικότερα να εκποιήσουν τη δημόσια περιουσία, προς όφελος των δανειστών;

 

Η κοινωνία, οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής, που συνεπάγεται η πώληση των λιμανιών της χώρας.  Έχουν αντιληφθεί, ότι η κυβέρνηση, εκποιεί δημόσια περιουσία για να πληρώσει τους δανειστές. Με τους αγώνες τους, θα αποτρέψουν αυτό το σχεδιασμό και θα καταργήσουν στην πράξη κάθε αδιαφανή μεθόδευση που επιχειρείται.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πρωτοστατήσει να ανατραπεί η πολιτική του ξεπουλήματος της εθνικής δημόσιας περιουσίας και καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους φορείς του Πειραιά και τις Δημοτικές Κινήσεις, να αντισταθούν αγωνιστικά και να ανατρέψουν τη μνημονιακή πολιτική.

 
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Στο πλαίσιο του γενικού ξεπουλήματος που έχει επιδοθεί εδώ και καιρό, ΚΑΙ τα λιμάνια, αδιαφορώντας αν κάποια είναι εθνικής σημασίας και αν τα παραχωρεί σε ανταγωνιστές.

    Πιστεύει κανείς ότι θα αφήσει τίποτα όρθιο η κυβέρνηση Βενιζέλου-Σαμαρά; Βαφτίζει τις απολύσεις “μεταρρύθμιση”, το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας “αξιοποίηση”, τα νέα μνημόνια “πολυνομοσχέδια”, τον αφανισμό των ελλήνων παραγωγών “προσαρμογή στα ευρωπαϊκά δεδομένα”, και το δίδυμο της Αποτυχίας περιμένει να το ξαναψηφίσουν οι αφελείς και οι ανόητοι που θα το χάψουν.

    Ο Πόρος μπορεί να αντισταθεί αναδεικνύοντας δήμαρχο που είναι κατά της εκχώρησης του λιμανιού του.

  2. Ιωάννης Γκούμας says:

    Τόσα βαφτίσια ούτε ο Αλ-Πατσίνο στην ταινία “ο Νονός”. Τι μαφία είναι αυτή;

    Δεν φτάνει μόνο ο δήμαρχος. Εδώ θέλει όλο τον κόσμο πίσω του για να τους ανακόψουμε την πορεία.

Σχολιάστε