Συνεχίζεται η τακτική της “τρικλοποδιάς” από την αντιπολίτευσηΑπίστευτα πράγματα αποκαλύπτει με ακόμη μια ανακοίνωση ο Δήμαρχος Πόρου. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, μέλη της αντιπολίτευσης ακολουθώντας εδώ και καιρό μια αλλοπρόσαλλη τακτική, προσβάλουν κατ’ εξακολούθηση τις αποφάσεις που λαμβάνει το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου, και προβαίνουν σε διάφορες   ενέργειες που στρέφονται κατά του Δήμου και των τοπικών συμφερόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποια μέλη της αντιπολίτευσης, προσβάλουν ακόμη και τις αποφάσεις που υπερψηφίζει στο δημοτικό συμβούλιο η παράταξη τους, όπως για παράδειγμα, ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Γ. Μάνδηλας, ο οποίος αγνόησε τις ψήφους των συναδέλφων του και στις 19.5.2018 κατέθεσε νέα προσφυγή, με την οποία ζητάει και πάλι την ακύρωση όλων των νέων Αποφάσεων που ψήφισε το ΔΣ στις 2.5.2018, για να επιτραπεί η παραχώρηση των κ/χ χώρων του Δήμου.

Αν η προσφυγή Μάνδηλα γίνει δεκτή, τότε όλες οι παραχωρήσεις κ/χ χώρων για το 2018 θα ακυρωθούν και η χρήση τους θα είναι παράνομη.

Εντύπωση προκαλεί η πολιτική κάλυψη που παρέχει η παράταξη της Δύναμης Ενότητας στα εν λόγω μέλη της, ενώ μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από τον Ε.Ε.Σ.Π.

Το porosnews.gr θα φιλοξενήσει με ευχαρίστηση κάθε διευκρίνηση ή απάντηση από την αντιπολίτευση, προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες του Πόρου, για ποιο λόγο έγιναν οι παρακάτω ενέργειες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη: 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΡΟΥ ΤΟ 2018

Με αφορμή την καταγγελία που υπέβαλε το στέλεχος της μειοψηφίας Δημήτρης Γρίβας, κατά του Αντιδημάρχου Πόρου κατά την διάρκεια της διοργάνωσης POROSEA, ο Δήμος Πόρου, όπως είχε κάνει και το καλοκαίρι του 2017, ενημερώνει τους δημότες για όλες τις επίσημες ενέργειες της μειοψηφίας που στρέφονται κατά του Δήμου και των τοπικών συμφερόντων, τις οποίες η παράταξη μειοψηφίας δεν έχει δημοσιοποιήσει:

• Κοινόχρηστοι Χώροι: Όπως είναι γνωστό, τα μέλη της μειοψηφίας πλην της κ.Ε.Κουτουζή (καθώς και ο Εμπορικός Σύλλογος Πόρου και ορισμένοι επιχειρηματίες της οδού Μητροπόλεως) τον Ιανουάριο του 2018 κατέθεσαν προσφυγή κατά της υπ’ αριθμ. 234/2017 Απόφασης του ΔΣ Πόρου, με την οποία αποφασίστηκε ότι όλοι οι κ/χ χώροι που είχαν παραχωρηθεί σε καταστήματα το 2017 επιτρέπεται να παραχωρούνται εκ νέου το 2018 και εφεξής. Εξαιτίας της προσφυγής η Απόφαση ακυρώθηκε για τυπικούς λόγους, με αποτέλεσμα η έγκριση των παραχωρήσεων του 2018 να καθυστερήσει πάρα πολύ, με σοβαρές επιπτώσεις σε όλους τους καταστηματάρχες και στα έσοδα του Δήμου. Παρά την κατακραυγή που προκάλεσε η προσφυγή, ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Γ. Μάνδηλας στις 19.5.2018 κατέθεσε νέα προσφυγή, με την οποία ζητάει και πάλι την ακύρωση όλων των νέων Αποφάσεων που ψήφισε το ΔΣ στις 2.5.2018, για να επιτραπεί η παραχώρηση των κ/χ χώρων του Δήμου. Ο Δήμαρχος Πόρου σε πρόσφατο ΔΣ προκάλεσε τα υπόλοιπα μέλη της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν δημοσίως την ενέργεια Μάνδηλα, ωστόσο εκείνα αρνήθηκαν να το κάνουν. Αν η προσφυγή Μάνδηλα γίνει δεκτή, τότε όλες οι παραχωρήσεις κ/χ χώρων για το 2018 θα ακυρωθούν και η χρήση τους θα είναι παράνομη.

• Δημοτική Συγκοινωνία: Ο κ. Μάνδηλας, στις 24.4.2018 κατέθεσε προσφυγή κατά της υπ’ αριθμ. 75/2018 Απόφασης του ΔΣ, με την οποία εγκρίθηκε η Μελέτη της δημοτικής συγκοινωνίας της Σφαιρίας, η οποία αποτελεί προαπαιτούμενο για την δρομολόγηση του mini bus που έχει αγοράσει για το σκοπό αυτό ο Δήμος. Την Απόφαση αυτή του ΔΣ, όπως και την Απόφαση για τη δημιουργία της δημοτικής συγκοινωνίας ένα χρόνο νωρίτερα, είχαν καταψηφίσει επίσης και τα υπόλοιπα μέλη της μειοψηφίας πλην της κ. Ε.Κουτουζή, τα οποία στη συνέχεια κατέθεσαν και προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ζητώντας την ακύρωση της Απόφασης, ενώ μετά την απόρριψη της προσφυγής τους από τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο κ. Μάνδηλας στις 17.10.2017 προσέφυγε και στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον ίδιο λόγο. Επιπλέον, ο κ. Μάνδηλας απέστειλε για το ίδιο θέμα και αναφορά στην Εισαγγελία, καθώς και καταγγελία εναντίον του Δήμου στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ζητώντας να απορριφθεί το χρηματικό ένταλμα αποπληρωμής του mini bus. Οι ενέργειες αυτές έχουν συμβάλει στο ότι η δημοτική συγκοινωνία της Σφαιρίας δεν μπορεί να λειτουργήσει ακόμα, παρότι ο Δήμος έχει παραλάβει το λεωφορείο ήδη από το 2017.

• Καθαριότητα: Η σύζυγος του κ. Γ. Μάνδηλα και πρ. δημοτικός σύμβουλος κ. Μαργαρίτα Μάνδηλα, στις 12.4.2018 υπέβαλε καταγγελία κατά του Δήμου Πόρου προς το Α.Τ.Πόρου, το Α.Τ.Γαλατά, το Λιμεναρχείο Πόρου, την Τροχαία Εθνικών Οδών και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, με την οποία κατήγγειλε ψευδώς ότι η παραχώρηση των απορριμματοφόρων του Δήμου στον εργολάβο καθαριότητας για την αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου μας στην Φυλή είναι δήθεν παράνομη. Ωστόσο, η παραχώρηση αυτή είναι καθ’ όλα νόμιμη, επειδή προβλέπεται ρητά στην σύμβαση που, κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού, έχει υπογράψει ο Δήμος μας με την εργολήπτρια εταιρεία, η οποία έχει εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Φυσικά, οι αρχές που παρέλαβαν την καταγγελία δεν έκαναν καμία ενέργεια κατά του Δήμου και έτσι η επιδίωξη της κ. Μάνδηλα να διακοπεί η αποκομιδή και η μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου στην Φυλή, προκαλώντας υγειονομική κρίση στο νησί, απέτυχε. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι η κ. Μάνδηλα, ως μέλος της παράταξης πλειοψηφίας την περίοδο 2011-2014, υπερψήφιζε την εργολαβία με την οποία κάθε χρόνο η δική της διοίκηση παραχωρούσε στον τότε εργολάβο καθαριότητας τα απορριμματοφόρα του Δήμου.

• Κτήριο Κληροδοτήματος Δουζίνα (Δημαρχείο): Ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης Δ. Γρίβας, μετά την καταγγελία που υπέβαλε τον Μάιο του 2017 στην Υπηρεσία Δόμησης Πειραιά, καταγγέλλοντας πολεοδομικές αυθαιρεσίες που είχαν συντελεστεί στο κτήριο όταν Δήμαρχος ήταν ο Σπ. Σπυρίδων, έχει υποβάλει μέχρι σήμερα πλήθος νέων εγγράφων προς τις Υπηρεσίες Δόμησης Πόρου και Πειραιά, την Εισαγγελία Πειραιά και άλλες Υπηρεσίες, αμφισβητώντας ότι ο Δήμος είναι ιδιοκτήτης του κτηρίου και ζητώντας να ματαιωθούν οι ενέργειες του Δήμου για την τακτοποίηση των αυθαιρεσιών του κτηρίου (τις οποίες κατήγγειλε ο ίδιος) και την πολεοδομική αδειοδότησή του. Επίσης, στις 4.6.2018 παραστάθηκε στην «Επιτροπή Εξέτασης της Αισθητικής Ένταξης των Αυθαιρέτων Κατασκευών σε Παραδοσιακούς Οικισμούς», ζητώντας την απόρριψη του αιτήματος του Κληροδοτήματος για την τακτοποίηση του κτηρίου.

• Παραχώρηση σχολικών χώρων σε αθλητικούς Συλλόγους: Η δημοτική σύμβουλος και εκπρόσωπος της παράταξης μειοψηφίας στο ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Αγγελική Μακρή, στις 5.3.2018 κατέθεσε προσφυγή κατά της υπ’ αριθμ 20/2018 Απόφασης του ΔΣ, με την οποία αποφασίστηκε η παραχώρηση σε απογευματινές ώρες α) του υπογείου χώρου του Α΄ Δημοτικού Σχολείου στο Ναυτικό Όμιλο Πόρου, β) διαδρόμων και μιας αίθουσας του Λυκείου στη Γυμναστική Ένωση και γ) του γηπέδου μπάσκετ του Λυκείου Πόρου σε δημότες του Πόρου. Η προσφυγή απορρίφθηκε από τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

• Ορισμός εντεταλμένης συμβούλου: Η κ. Αγγελική Μακρή, στις 3.4.2018 κατέθεσε προσφυγή κατά της υπ’ αριθμ 338/2018 Απόφασης του Δημάρχου Πόρου, με την οποία η δημοτική σύμβουλος Καίτη Ροΐδη ορίστηκε εντεταλμένη σύμβουλος για τις νέες κοινωνικές δομές του Δήμου «Κοινωνικό Φαρμακείο» και «Κοινωνικό Παντοπωλείο». Η προσφυγή απορρίφθηκε από τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

• Άλσος Παπαντωνίου: Ο κ. Γρίβας, τον οποίο μάλιστα ο κ. Σπυρίδων έχει τοποθετήσει ως εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης και στην Επιτροπή Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων, στις 31.10.2017 υπέβαλε νέα αγωγή κατά του Δήμου, διεκδικώντας τμήμα του κοινόχρηστου – δημοτικού Άλσους Παπαντωνίου.

• Παραχωρήσεις χώρων χερσαίας ζώνης λιμένα: Παρότι, μετά από ενέργειες της δημοτικής αρχής, οι οποίες προκάλεσαν ακόμα και την αλλαγή στης σχετικής νομοθεσίας, η διαδικασία παραχώρησης χώρων χερσαίας ζώνης λιμένα σε καταστήματα ξεκαθάρισε από φέτος (μετά από τα προβλήματα που εμφανίστηκαν «ξαφνικά» το 2015), οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας στο ΔΣ του Δ. Λιμενικού Ταμείου καταψήφισαν και πάλι τις ακόλουθες παραχωρήσεις: 1) Ασπρος Γάτος/ Α.Ι.Καΐκας (καταψήφισαν οι Δ. Γρίβας, Γ. Μάνδηλας), 2) Ασπρος Γάτος/ Α.Χ.Καΐκας (καταψήφισαν οι Δ. Γρίβας, Γ. Μάνδηλας), 3) Ματίνα Σερέτη (καταψήφισαν οι Δ. Γρίβας, Κ.Μούγιος), 4) Θεανώ / Σ. Σακελλίου (καταψήφισαν οι Δ. Γρίβας, Γ. Μάνδηλας), 5) Αίγλη / Μάνεσης (καταψήφισαν οι Δ. Γρίβας, Κ. Μούγιος), 6) Μπίσιας / Κανάλι (καταψήφισαν οι Δ. Γρίβας, Α. Μακρή), 7) Λεονταρίτση / Κανάλι (καταψήφισαν οι Γ. Μάνδηλας και Κ. Μούγιος), 8) Λεονταρίτση / Ανάσα (καταψήφισαν οι Δ. Γρίβας και Α. Μακρή, ενώ ο κ. Γρίβας, υπέβαλε και καταγγελία στην Εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων).

 
Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. sferos says:

  Σιγά το νέο λες και δεν τους ξέρει η κοινωνία του πόρου

 2. Nikl says:

  Και σε ένα χρόνο θα έχουν το θράσος να ζητούν την ψήφο των Ποριωτών.Αιδώς Αργίοι.

 3. Γιάννης Γκούμας says:

  Τέτοιες συμπεριφορές έχουν αποτέλεσμα να δημιουργούν καθυστερήσεις και να απασχολούν υπηρεσίες σε μη παραγωγικές δραστηριότητες. Συνήθως αυτό συναντάται σε πρόσωπα και ομάδες που επιδιώκουν για το ίδιο όφελος να ζημιώσουν το γενικό συμφέρον. Σπανίως και ειδικά όταν δεν είναι οργανωμένο, γίνεται και από αφέλεια.
  Ιδανικά, θα είχαν προταθεί λύσεις, αν υπάρχουν κάποια προβλήματα ουσίας, κατά θέμα, σε κλίμα που δεν έχει καμία σχέση με τα βίντεο που έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς, από την λειτουργία του συμβουλίου.

  Αυτοί οι άνθρωποι εν το μεταξύ, έχουν δόσει όρκο να υπηρετούν ευσυνείδητα την πατρίδα και τα καθήκοντά τους. Τι να σημαίνει άραγε αυτό για αυτούς;

  Στην τελική, αν νομίζουν ότι έχουν δίκιο, ας δημοσιεύσουν τις αντιπροτάσεις τους, για δημόσιο διάλογο. Για να δούμε αν διαλέξαμε σωστά ως πολίτες στις τελευταίες εκλογές.

Σχολιάστε