Συνελήφθη για χρέη ο ιδιοκτήτης του STELLA MARIS Μπάμπης ΒωβόςΣτο Τμήμα Ασφαλείας Ψυχικού οδηγήθηκε από αστυνομικούς το μεσημέρι της Δευτέρας ο γνωστός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του «STELLA MARIS» στο Γαλατά, Μπάμπης Βωβός.
Σήμερα, ο επιχειρηματίας, παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο.
Εντωμεταξύ σήμερα επρόκειτο να συζητηθεί και η αίτηση για την υπαγωγή της εταιρείας του στο άρθρο 99. Η συζήτηση ωστόσο αναβλήθηκε, ενώ το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της εταιρείας του να διατηρηθεί σε ισχύ η προσωρινή διαταγή που είχε εκδοθεί, με την οποία είχαν ουσιαστικά παγώσει οι απαιτήσεις των πιστωτών προς την εταιρεία αφού είχε ανασταλεί η εκτέλεσή τους.
Σε βάρος του 79χρονου Βωβού, εκκρεμούσαν τρεις παραγγελίες του οικονομικού εισαγγελέα για οφειλές προς το Δημόσιο που ξεπερνούν κατά τι το 1 εκατ. ευρώ.

Ο επιχειρηματίας, που κατηγορείται για χρέη ύψους 1.010.000 ευρώ προς το ΙΚΑ, φόρο μισθωτών υπηρεσιών και προς το Δημόσιο.

Μέσα στον περασμένο Οκτώβριο, η εταιρεία «Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική» είχε καταθέσει αίτηση πτώχευσης. Στην ιδιοκτησία της έχει και διαχειρίζεται, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται στην ιστοσελίδα της, ακίνητα συνολικού εμβαδού άνω των 200.000 τ.μ., αξίας περίπου 1,2 δις ευρώ.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, η διοίκηση της εταιρείας προέβη στη δημοσίευση της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης της χρήσης 2011, σε μια ενέργεια η οποία άρει έναν από τους λόγους υπαγωγής των μετοχών της επιχείρησης σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης.

STELLA MARIS
Από τον Ιούνιο του 2010, ο Μπάμπης Βωβός, είχε βάλει “πωλητήριο” στο ξενοδοχείο του Γαλατά, έναντι 35-40 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως θεματικός προορισμός για ιαματικό τουρισμό. Ένα χρόνο αργότερα, δημοσιεύματα ήθελαν ως ενδιαφερόμενους αγοραστές, μεγάλο Τουρκικό όμιλο για την δημιουργία ιατρικού resort, με τιμή κοντά στα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Λίγα λόγια για τον Μπάμπη Βωβό

Ο κατασκευαστής και επιχειρηματίας μεταμόρφωσε τη Λεωφόρο Κηφισίας, με την εμμονή του στα ογκώδη, πολυώροφα γυάλινα κτήρια. Μεταξύ των γνωστών οικοδομημάτων συμπεριλαμβάνονται μερικά από τα πιο γνωστά και σύγχρονα κτήρια της πρωτεύουσας όπως τα Atrina, Agora, Polis, Delfi Corner, Atrium, Monumental Plaza κ.ά.

Ο 79χρονος Χαράλαμπος Βωβός κατάγεται από τα Φιλιατρά της Μεσσηνίας. Ως το όγδοο παιδί μιας φτωχής οικογένειας είχε μάθει από μικρός να αγωνίζεται για την επιβίωσή του. Έδωσε εξετάσεις στο Πολυτεχνείο, όπου και έγινε δεκτός. Θα εργαστεί ως ασκούμενος πολιτικός μηχανικός στο γραφείο «Νικολαΐδης και Καλφόπουλος» επί της οδού Στουρνάρη.

Η αυτοκρατορία

Το 1968 κατασκεύασε τα κτήρια στα οποία στεγάζεται το υπουργείο Δημοσίων Έργων στη συμβολή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με τη Χαρ. Τρικούπη, ενώ το 1975 επί Κωνσταντίνου Τσάτσου συμμετείχε και στην ανακαίνιση του Προεδρικού Μεγάρου. Ήδη, όμως, από το 1974 είχε ιδρύσει τη δική του τεχνική εταιρεία, η οποία το 1999 μετονομάστηκε σε «Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική ΑΕ».

Ο μοναχογιός του ιδρυτή, Μπάμπη Βωβού, Άρης, πέρα από διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία, υπήρξε πρωταθλητής αγώνων ράλι και πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του Αμαρουσίου. Περιζήτητος εργένης, μετά τον γάμο του με την εντυπωσιακή Βίκυ Λαγοπούλου αποτέλεσαν ένα από τα πιο όμορφα ζευγάρια της κοινωνικής ελίτ της πρωτεύουσας.

Ο Άρης, άλλοτε ως αποκλειστικός ιδιοκτήτης και άλλοτε ως μέτοχος, δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά με τα κλαμπ Liberty, Foggs και το παραλιακό Bocca, αλλά και με το εστιατόριο του Ομίλου Βουλιαγμένης Nov Blue. Πιο πρόσφατη δραστηριότητά του αποτελεί και η αλυσίδα Costa Coffee, τα οποία πριν από μερικές ημέρες έβαλαν λουκέτο.

Η κατηφόρα…

Η πτώση των επιχειρήσεων του κ. Βωβού ξεκίνησε με την κρίση, το 2008, και ολοκληρώθηκε, όταν πριν από λίγο καιρό η εταιρεία του κατέθεσε νέο αίτημα για προσωρινά μέτρα προστασίας από τους πιστωτές, το οποίο έγι%C
Comments are closed.