Συναντήσεις για το μέλλον των ιαματικών πηγών και το νησάκι ΜεθάνωνΑπό τον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν τις Δημόσιες Ιαματικές Πηγές και το Τουριστικό Περίπτερο “Νησάκι”. 

“Προ ολίγων ημερών αντιπροσωπεία του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων επισκέφθηκε το Υπουργείο Άμυνας και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, προκειμένου να συζητηθεί η αξιοποίηση του Κέντρου Λουτροθεραπείας Αναπήρων Πολέμου (ΚΛΑΠ) Μεθάνων, των Δημοσίων Ιαματικών Πηγών και του Τουριστικού Περιπτέρου “Νησάκι” Μεθάνων αντίστοιχα.

Όσον αφορά το Κέντρο Λουτροθεραπείας Πολέμου (ΚΛΑΠ) η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ) του Υπουργείου Άμυνας. Στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν: ο Διευθυντής ΥΠΑΑΠΕΔ κος Ζησιμάτος Γεώργιος, ο Διευθυντής του Ταμείου Εθνικής Άμυνας Υποστράτηγος κος Κονδύλης Αντώνιος και ο Συνταγματάρχης κος Ιωακειμίδης Φώτιος.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα και ανταλλάχτηκαν απόψεις, σχετικά με την αξιοποίηση του εν λόγω ακινήτου. Μας πληροφόρησαν ότι το Υπουργείο προωθεί το ακίνητο προς ενοικίαση, έχει έρθει σε επαφή με διάφορους επενδυτές και υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Αποχωρήσαμε με τη διαβεβαίωση ότι σύντομα θα επισκεφθούν τα Μέθανα και θα μας ενημερώσουν για τις οποιεσδήποτε εξελίξεις.

Όσον αφορά τις Δημόσιες Ιαματικές Πηγές και το Τουριστικό Περίπτερο “Νησάκι” Μεθάνων η επίσκεψη έλαβε χώρα στην Εταιρεία Ακινήτων Δηνμοσίου και συγκεκριμένα με το Διευθυντή της Διεύθυνσης Αξιοποίησης και Ανάπτυξης, κο Κωστοβασίλη Βασίλειο. Τέθηκαν τα θέματα, περί αξιοποίησης των ιαματικών πηγών και του τουριστικού περιπτέρου “Νησάκι”.

Σχετικά με τα ιαματικά λουτρά ενημερωθήκαμε ότι αρχικώς θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναγνώρισης των πηγών και εν συνεχεία θα δημοσιευτεί σχετική προκήρυξη για τη για τη μίσθωση τους. Για τα συμπληρωματικά στοιχεία τα οποία απαιτούνται (χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις), υπεύθυνη είναι η ίδια η ΕΤΑΔ. Στο διάλογο που ακολούθησε, προτείναμε η προκήρυξη να βασίζεται σε νέα δεδομένα και οι ενδιαφερόμενοι να έχουν τη δυνατότητα υλοποίησης καινοτόμων ιδεών και επενδύσεων. Επίσης, προτάθηκε ο διαχωρισμός τω δύο πηγών σε ανεξάρτητες – μεμονωμένες.

Ακολούθησε συζήτηση, για το τουριστικό περίπτερο “Νησάκι”, όπου εκφράσαμε την έντονη δυσαρέσκεια της τοπικής κοινωνίας των Μεθάνων για το εν λόγω ακίνητο, καθώς επίσης επισημάναμε ότι πρόκειται για μια κατάσταση που διαιωνίζεται αρκετά χρόνια και ζημιώνει αισθητικά και τουριστικά την περιοχή. Επίσης, διατυπώθηκε έντονα ότι θα πρέπει, τουλάχιστον, τα αποδυτήρια να κατεδαφιστούν άμεσα για να  απελευθερωθεί η πλαζ, τα οποία εγκυμονούν κινδύνους ατυχήματος και είναι εστία μολύνσεως για τους λουόμενους και ως εκ τούτου χρήζει άμεσης αξιοποίησης.

Οι κάτοικοι των Μεθάνων είναι απελπισμένοι από την αδιαφορία της πολιτείας και ζητεί να δοθεί λύση. Ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων συζητάει να κινηθεί νομικά προς οποιαδήποτε κατεύθυνση για την επίλυση του προβλήματος.”

 
Σχολιάστε