Συναινετική παράδοση στις Αντιπεριφέρειες Πειραιά – ΝήσωνANTIPERIFEREIES-004Σε φιλική ατμόσφαιρα και συναινετικό πολιτικό κλίμα διεξήχθη την Δευτέρα η κοινή εκδήλωση των Αντιπεριφερειών Πειραιά και Νήσων για την παράδοση και παραλαβή της σκυτάλης μεταξύ των απερχόμενων κκ Στ. Χρήστου και Δημ. Κατσικάρη και των νεοεκλεγμένων επερχόμενων Αντιπεριφερειαρχών, Γιώργου Γαβρίλη και Τάκη Χατζηπέρου.

Και οι τέσσερεις παράγοντες του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, γνώριμοι άλλωστε από τους μεγάλους δημοκρατικούς αγώνες στα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια, συνομολόγησαν με μια φωνή ότι η διαδικασία της παράδοσης παραλαβής, τουλάχιστον στην περίπτωση του Πειραιά και των Νησιών – και αυτό φαίνεται πως ήταν μάλλον η φωτεινή εξαίρεση – ολοκληρώθηκε με έναν «δημιουργικό και υποδειγματικό τρόπο».

Ο κ Χρήστου ευχήθηκε στους επερχόμενους να δώσουν με επιτυχία τις «πολιτικές μάχες» που επιβάλλεται να δοθούν στην Περιφέρεια Αττικής, κυρίως, εναντίον των διαφόρων «εξωθεσμικών κέντρων». Ο κ Κατσικάρης, από την πλευρά του, παρατήρησε ότι η απερχόμενη διοίκηση Σγουρού στην Αττική «έδωσε μάχες σε αντίξοες συνθήκες και έκανε ένα μεγάλο βήμα μπροστά, ιδιαίτερα σε μεγάλα έργα υποδομών στα νησιά», ενώ απευθυνόμενους προς τους νεοεκλεγμένους Αντιπεριφερειάρχες, είπε: «Παραλαμβάνουν σωστοί άνθρωποι, τους ευχόμαστε να κρατήσουν ό, τι θετικό έργο έχει γίνει και να το διευρύνουν με ό, τι προβλέπει το δικό τους πρόγραμμα ». «Εμείς, αγωνιστήκαμε με στόχο να πάμε τα νησιά από τη δεύτερη κατηγορία στην πρώτη, βάλαμε το νερό στο αυλάκι», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Κατσικάρης.

Ο Γ.Γαβρίλης από την πλευρά του έθεσε το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο μοιραία θα κινηθεί και η Περιφέρεια Πειραιά το επόμενο διάστημα σημειώνοντας πως δεν πιστεύει πως θα βελτιωθούν τα πράγματα αλλά αντίθετα θα δυσκολέψουν οι συνθήκες, οπότε το θέμα που προκύπτει είναι πως θα μπορέσουν έργα που γίνονται να έχουν θετικό αντίκτυπο και στοιχεία ανακούφισης στα λαϊκά στρώματα. Ενώ και ο Τ.Χατζηπέρος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να συνεχιστούν τα έργα που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των νησιωτών ώστε αυτά να μη μείνουν στη «Β κατηγορία» Αττικής.

– See more at: http://www.saronicmagazine.com/?p=25386#sthash.q8lb0Q5l.dpuf
Σχολιάστε