Συναγερμός στον Πόρο: Φωτιά σε τουριστικό σκάφος στο λιμάνι (φωτογραφίες)Φωτιά ξέσπασε στις 18:40 περίπου το απόγευμα της Παρασκευής 11/9, σε τουριστικό σκάφος που βρίσεκται αραγμένο μπροστά από το ξενοδοχείο Μάνεση, στο λιμάνι του Πόρου. 

Άμεση ήταν η επέμβαση δυνάμεων της πυροσβεστικής από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πόρου και από την Κλιμάκιο της Τροιζηνίας. Στο σημείο βρέθηκαν τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής, ενώ το χώρο αστυνόμευαν δυνάμεις του Λιμεναρχείου Πόρου στην παραλία και του Αστυνομικού Τμήματος στην παραλιακή οδό.

 

Στο σκάφος που είχε δέσει στον Πόρο επέβαιναν 13 άτομα και από τη φωτιά τραυματίστηκαν ένας 71χρονος Έλληνας και ένας 21χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Αργους εκτός κινδύνου, με ελαφριά εγκαύματα.

Άμεσα από το πλοίο απομακρύνθηκαν όλοι οι επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους, ενώ ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης και ενημερώθηκε κλιμάκιο Πυροσβεστικής καθώς και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου. Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με την συνδρομή του οποίου κατασβέστηκε η πυρκαγιά, η οποία είχε εκδηλωθεί στο μηχανοστάσιο.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Πόρου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΛΑΪΑ» μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Οι άνδρες του Πυροσβεστικού σώματος προσπάθησαν για ώρες να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, ωστόσο από το σκάφος έβγαινε μαύρος καπνός, ενώ σε σημεία της παραλίας ο καπνός είχε κάνει την κατάσταση είναι αποπνικτική.

 

Τελικά οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά στο μηχανοστάσιο, στις 22:00 περίπου και παρέμειναν στο σημείο για φύλαξη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Σχολιάστε