Συναγερμός στην Ερμιονίδα από κρούσμα Covid-19 σε γυναίκα που εργαζόταν σε ξενοδοχείο που φιλοξενεί πρόσφυγες στο Πόρτο ΧέλιΣύμφωνα με δημοσιεύματα Μέσων της περιοχής, θετικό στον Covid-19, βρέθηκε ζευγάρι από το Κρανίδι  μετά από εξετάσεις που έγιναν στο Νοσοκομείο του Άργους.
Σύμφωνα με δημοσιευμένες πληροφορίες, η σύζυγος είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση από τον άντρα της, ωστόσο και οι δύο  διεκομίστηκαν σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.
Το ανησυχητικό στο συγκεκριμένο περιστατικό είναι το γεγονός ότι γυναίκα εργαζόταν στο ξενοδοχείο Γαλαξίας όπου διαμένουν οι πρόσφυγες στο Πόρτο Χέλι.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η δομή στο Γαλαξία έχει αποκλειστεί (oπως προβλέπεται απο το εθνικό σχέδιο για τον Convid19) μέχρι να γίνει έλεγχος στους διαμένοντες και του προσωπικού  από  τον ΕΟΔΥ  γιατί ή  εργαζόμενη που έχει διαγνωσθεί δούλεψε εκεί μέχρι τις 8/4. Επιτρέπεται ή είσοδος και η έξοδος μόνο του προσωπικού και η τροφοδοσία . Η επιτήρηση γίνεται απο την Ελληνική Αστυνομία.
Ταυτόχρονα ξεκίνησε  και θα συνεχιστεί εκτεταμένη ιχνηλάτηση στο περιβάλλον των δύο ατόμων. Η διαδικασία έχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο.
Η λήψη των τεστ και τα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν θα δώσουν την πραγματική εικόνα της κατάστασης στο Δήμο Ερμιονίδας.
Σχολιάστε