Συνέντευξη της Λιάνας Σακελλίου στο “Διάστιχο”


Μία σημαντική για το συγγραφικό της έργο συνέντευξη έδωσε στο ηλεκτρονικό λογοτεχνικό περιοδικό “Διάστιχο” η Ποριώτισσα καθηγήτρια ΕΚΠΑ και ποιήτρια Λιάνα Σακελλίου.
Η συνέντευξη είναι αποκαλυπτική για την εν γένει εξέλιξή και δραστηριότητές της στον ακαδημαϊκό και λογοτεχνικό χώρο, εστιάζεται όμως στην πρόσφατη ποιητική συλλογή της “Όπου φυσά γλυκά η αύρα”, όπου εμπνέεται και εξυμνεί την πατρίδα της, τον Πόρο. Δόθηκε στον αρθρογράφο του περιοδικού Ελπιδοφόρο Ιντζέπελη που σημειώνει στην εισαγωγή του, πως η Λιάνα Σακελλίου έχει εκδώσει 18 βιβλία κριτικής, μετάφρασης και ποίησης στην Ελλάδα, την Αμερική και τη Γαλλία.
Τα ποιήματά της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχουν κυκλοφορήσει σε διεθνείς ανθολογίες και περιοδικά. Διδάσκει αμερικανική ποίηση και δημιουργική γραφή στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, του οποίου και διετέλεσε πρόεδρος (2013-2017), ξένη ποίηση και δημιουργική γραφή στο Ίδρυμα Τάκης Σινόπουλος, και είναι μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Συγγραφέων, καθώς και της Επιτροπής του Βραβείου Διηγήματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στη διεύθυνση: Λιάνα Σακελλίου: συνέντευξη στον Ελπιδοφόρο ΙντζέμπεληΣχολιάστε