Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων με εκπροσώπους των Ελληνικών υδατοδρομίωνydroplano_607_364_622_415Τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο επισκέφθηκαν εχθές εκπρόσωποι των Ελληνικών υδατοδρομίων, και συγκεκριμένα η κ. Ρεβέκα Γκόβα, ο κ. Πολυχρόνης Ροντογιάννης και ο κ. Φώτιος Χατζηανδρώνης, όπου τον ενημέρωσαν για τις εξελίξεις και το ενδιαφέρον τους να επενδύσουν στον τομέα αυτόν στα νησιά του Αργοσαρωνικού και στα Κύθηρα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τους ευχαρίστησε για την ενημέρωση και δήλωσε το μεγάλο ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη αυτού του είδους της συγκοινωνίας, ιδιαίτερα λόγω του προβλήματος της μη επικοινωνίας των νησιών του Αργοσαρωνικού μεταξύ τους αλλά και με τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων.

Επίσης δήλωσε ότι, λαμβάνοντας υπόψη την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και την αύξηση των αφίξεων των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς και τις αρνητικές επιπτώσεις από την μεταφορά του αεροδρομίου του Ελληνικού στα Σπάτα, τα υδατοδρόμια και τα υδροπλάνα θα αποτελέσουν ένα μέσο αύξησης της επισκεψιμότητας των νησιών της Π.Ε. Νήσων και θα συντελέσουν στην ανάκληση των απωλειών του τουριστικού προϊόντος.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Γιάννης Γκούμας says:

  Τα υδροπλάνα θα βοηθήσουν στην εξισορρόπιση της μείωσης των τουριστών λόγω της μεταφοράς του αεροδρομίου από το Ελληνικό στα Σπάτα; Εντυπωσιακό μου φαίνεται, για τους δύο εξής λόγους:
  1) τα Σπάτα είναι πολύ πιο μακρυά από την θάλασσα, και σε κανένα αεροδρόμιο δεν πάνε υδροπλάνα
  2) Σπάτα – Πειραιάς είναι 40-50 λεπτά και Ελληνικό Πειραιάς 30-35.
  Η μεταφορά του αεροδρομίου επέκτεινε ένα ταξίδι μερικών ωρών στην καλύτερη περίπτωση κατά 15 λεπτά και αυτό σημαίνει τουριστική μείωση;

  Αν είναι να φτάσει μέχρι το λιμάνι ο τουρίστας, δεν παίρνει και το πλοίο; Α, το ξέχασα. Ο τουρίστας δεν έρχεται με αυτοκίνητο, γιατί το άφησε στην χώρα του για να νοικιάσει ένα εδώ που θα έρθει. Παρόλα αυτά θα τον φέρουμε με οχηματαγωγό πλοίο για να ξοδεύουμε πιο πολλά καύσιμα και μετά να γκρινιάζουμε ότι δεν βγαίνουμε.
  Τα υδροπλάνα είναι καλή κίνηση προς την κατεύθυνση ότι το αυτοκίνητο δεν χρειάζεται να το κουβαλήσουμε. Μένει τώρα να κινηθούμε από την μετακίνηση λίγων προς την μαζική μετακίνηση κόσμου. Είναι πιο οικονομική. Εκτός αν περιμένουμε με 3-4 πτήσεις του υδροπλάνου να εξυπηρετούνται όλοι οι τουρίστες που περιμένουμε να έρθουν….

Σχολιάστε