Συνάντηση Συξέρη – Χατζηπέρου για τις καθυστερήσεις της ανακατασκευής του λιμανιούΤο θέμα της καθυστέρησης της ανακατασκευής του λιμανιού του Πόρου, συζήτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Π. Χατζηπέρος με τον πρόεδρο του Ε.Ε.Σ.Π. Δ. Συξέρη.
Αναλυτικά, το δελτίο τύπου του Ε.Ε.Σ.Π. έχει ως εξής:

“Ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλίων για την αντιμετώπιση της πολυετούς καθυστέρησης επισκευής του Λιμένα Πόρου (από Τρ.Πειραιώς έως Οικία Καρρά). Σε αυτά τα πλαίσια και έπειτα από σχετικό αίτημα του Ε.Ε.Σ.Π., πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του Ε.Ε.Σ.Π. κ. Δημήτρη Συξέρη με τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο για το ζήτημα της καθυστέρησης επισκευής του γκρεμισμένου τμήματος του λιμανιού.

Ο κ. Συξέρης μετέφερε στον Αντιπεριφερειάρχη τις μεγάλες αντιδράσεις των επαγγελματιών του νησιού για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εδώ και 6 χρόνια και τον ενημέρωσε για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΣΠ να προχωρήσει σε μυνητήρια αναφορά για την πολυετή καθυστέρηση καθώς και σε διεκδίκηση αποζημιώσεων εκ μέρους των επαγγελματιών. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Συξέρης “οι επαγγελματίες δεν ενδιαφέρονται για το αν φταίει ο Δήμος, το Λιμενικό Ταμείο, η Περιφέρεια ή ο Εργολάβος, που επί 6 χρόνια δεν έχει επισκευαστεί το λιμάνι, αλλά θέλουν αποτελέσματα και τα θέλουν τώρα!”

Ο κ. Χατζηπέρος έδειξε ειλικρινή κατανόηση για τις αντιδράσεις των μελών του Συλλόγου, και στη συνέχεια παρέθεσε αναλυτικά τα δεδομένα του πολύπλοκου ζητήματος στο οποίο εμπλέκονται και άλλοι Φορείς και Αρχές και δήλωσε πως σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες, για την καθυστέρηση των οποίων δεν ευθύνεται η Περιφέρεια Αττικής, μιας και η υπογραφή της σύμβασης εργολαβίας για το έργο ολοκληρώθηκε στις 27-3-2018. Συγκεκριμένα ανέφερε πως λόγω των εργασιών που θα γίνουν για το Δίκτυο του ΒΙΟ-ΚΑ στη περιοχή, διεξήχθη γεωτεχνική έρευνα και βρέθηκαν δυσμενή γεωτεχνικά χαρακτηριστικά εντός των επιφανειακών υλικών των όπισθεν χερσαίων χώρων και αποφασίστηκε η ενίσχυση των έργων για τη προβλήτα με νέα στοιχεία (οπλισμένους φρεατοπασσάλους) και γιαυτό το λόγο υπήρξε καθυστέρηση.

Ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση τις προσπάθειες για να ολοκληρωθεί η επισκευή του τμήματος του Λιμένα και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες για τα 6 χρόνια καθυστέρησης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.”
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ελένη says:

    Επι τέλους μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Τόσο καιρό περιμέναμε αυτή τη λύση. Συξέρης-Χατζηπέρος εγγύηση.

  2. Νικόλας says:

    Πω πω Ανατρίχιασα!!!!!!!

Σχολιάστε