Συμβατικό πλοίο κάθε Σάββατο μετά από την παρέμβαση του Σ. Αθανασίουo Σάββας Αθανασίου

Έπιασε τόπο τελικά η παρέμβαση του επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών «ΑλλάΖΟΥΜΕ τα Μέθανα και την Τροιζηνία» κ. Σάββα Ν. Αθανασίου προς την εταιρεία Hellanic Seaways, αναφορικά με τα δρομολόγια των Συμβατικών πλοίων, προς Πόρο και Μέθανα. Όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος, η εταιρεία δρομολογεί πλέον συμβατικό πλοίο κάθε Σάββατο στη 13.30, μέχρι τις 14 Αυγούστου. Το γεγονός επιβεβαιώνεται και από τα δρομολόγια που είναι ανηρτημένα στην ιστοσελίδα της εταιρείας.
Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία πριν λίγο καιρό είχε ανακοινώσει τις περικοπές δρομολογίων, μεταξύ των οποίων και αυτό του Σαββάτου, από Πειραιά για Μέθανα και Πόρο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο, ο κ. Αθανασίου αναφέρει:

«Πριν από λίγο τα διευθυντικά στελέχη της Hellenic Seaways, μου ανακοίνωσαν ότι το αίτημα που έθεσα στις 20 Ιουνίου στην εταιρεία, για πύκνωση των δρομολογίων στη γραμμή Πειραιάς – Μέθανα – Πόρος, έγινε μερικώς δεκτό. Σε πρώτη φάση θα δρομολογηθεί πλοίο κάθε Σάββατο στη 1 για Μέθανα και Πόρο, ενώ γίνονται προσπάθειες να δρομολογηθεί πλοίο και κάθε Δευτέρα. Παράλληλα επανεξετάζονται τα δρομολόγια των ταχύπλοων για το δίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της Τροιζηνίας. Παρά την θετική αυτή εξέλιξη, που δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να έρθει στα Μέθανα και στον Πόρο το Σάββατο ακτοπλοϊκώς, οι πιέσεις μας προς την εταιρεία συνεχίζονται για βελτίωση των δρομολογίων μέχρι να υπάρχει επαρκή και ασφαλή κάλυψη. Με περισσότερες λεπτομέρειες θα σας ενημερώσω σε λίγες ημέρες μετά την πραγματοποίηση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της HSW στις 29 Ιουνίου».

Υπενθυμίζω ότι στην πρώτη ανακοίνωση στις 20 Ιουνίου, ανέφερα τα εξής:
«Με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε από την περικοπή των δρομολογίων στη γραμμή Πειραιάς – Μέθανα – Πόρος, εξ αιτίας της πώλησης των πλοίων «Νεφέλη», Καταμαράν 2 και τεσσάρων υδροπτερύγων επισκέφθηκα σήμερα το μεσημέρι την εταιρεία Hellenic Seaways, όπου συναντήθηκα με τον υπεύθυνο της γραμμής Σαρωνικού κ. Πάρι Τσάγκαρη και τον εμπορικό διευθυντή κ. Βασίλη Κάτσαρη και τους εξέθεσα τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη σημαντική μείωση των δρομολογίων σε μια κρίσιμη περίοδο για την οικονομία των Μεθάνων, του Πόρου και της Τροιζηνίας γενικότερα.
Οι υπεύθυνοι της εταιρείας μου δήλωσαν ότι η κίνηση στην περιοχή έχει περιοριστεί κατά 40 -50% και ήταν επιβεβλημένη η αναδιάταξη των δρομολογίων για την μείωση των δαπανών. Ωστόσο, δεσμεύθηκαν ότι στις προσεχείς ημέρες θα μου απαντήσουν στο αίτημα μου για την πύκνωση των δρομολογίων τουλάχιστον για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι τουρίστες που θέλουν να επισκεφθούν την περιοχή μας.
Το ζήτημα της εξυπηρέτησης των κατοίκων της περιοχής μας με τα ακτοπλοϊκά πλοία, ανεξαρτήτως, από το τι θα μου απαντήσουν οι δύο αρμόδιοι της εταιρείας, θα το θέσω και στη γενική συνέλευση της Hellenic Seaways, ενώπιον των μετόχων της, που έχει προγραμματιστεί για τις 29 Ιουνίου.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Πάνος Θεοχάρης says:

    Αν και έχω αποφύγει να ακουμπήσω το θέμα εδώ και καιρό, οι εφημερίδες γράφουν ότι η Hellenic Seaways μας τελείωσε από τον Σαρωνικό (και μαζί το παραπάνω άρθρο….)

    Ο Ηλιόπουλος θα τα αναδιοργανώσει από την αρχή τα πάντα, αν και δεν κατάλαβα αν αγόρασε μόνο τις γραμμές (ελπίζω) ή και τα πλοία μαζί.

    http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=206949

Σχολιάστε