Συζήτηση για τα προβλήματα της Τροιζηνίας και των ΜεθάνωνtriziniaΠραγματοποιήθηκε η Λαϊκή Συνέλευση-Διαβούλευση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Γαλατά το Σάββατο 2 Μαΐου μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Χατζηπέρου σε συνεργασία με το Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων.

Τη συζήτηση άνοιξε ο Δήμαρχος Τροιζηνίας-Μεθάνων κ. Κώστας Καραγιάννης που αναφέρθηκε στα προβλήματα του Δήμου και στην καλή συνεργασία του Δήμου με τη Υποπεριφέρεια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Χατζηπέρος στη συνέχεια προσδιόρισε σαν κύριο αντικείμενο της ενημέρωσης-διαβούλευσης τα ήδη εγκεκριμένα και υπό εκτέλεση έργα καθώς και τα μελλοντικά ενταγμένα στο ΕΣΠΑ 2015-2020.

Δεν απέφυγε όμως και την αναφορά σε άλλα θέματα που αν και δεν είναι αρμοδιότητας Υποπεριφέρειας υπάρχει ενδιαφέρον και προσπάθεια επίλυσής τους εκ μέρους της, όπως η λειτουργία του Κ.Υ., θέματα εκπαιδευτικά, θέματα πρωτογενούς παραγωγής, λειτουργίας κινητού ΚΤΕΟ, διενέργειας εξετάσεων υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων στην Επαρχία κ.α.

Μετά την ενημέρωση τοποθετήθηκαν πολίτες οι οποίοι άσκησαν έντονη κριτική τόσο στην σκοπιμότητα του έργου ‘’βελτίωσης του δρόμου Δρυόπης-Γαλατά’’ όσο και στον αδιαφανή τρόπο που επιλέγονται αυτά τα έργα παραμερίζοντας ζωτικές ανάγκες του κόσμου.

Έγινε αναφορά ότι το υπ’ οψιν έργο προβλέπει υδραυλικά έργα αποστράγγισης δηλαδή έργα διευκόλυνσης των ομβρίων να καταλήξουν στη θάλασσα ενώ άμεσης προτεραιότητας είναι η ακριβώς αντίθετη δράση, δηλ. η κατασκευή έργων ανασχετικών για την κατάληξη των ομβρίων στη θάλασσα με σκοπό τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα.

Η επικοινωνία της Υποπεριφέρειας με τους Πολίτες κρίθηκε από όλους τους ομιλητές ως θετική και διατυπώθηκε η ευχή να συνεχιστούν τέτοιου είδους συναντήσεις.

Τ.Γ.
Σχολιάστε