Συγκλονισμένοι οι υδραίοι από το εργατικό ατύχημαΕικόνα 008Συγκλονισμένη είναι στην Ύδρα η τοπική κοινωνία, από τον θάνατο των δυο εργατών που άφησαν την τελευταία τους πνοή σε φρεάτιο αποχέτευσης το απόγευμα της Τρίτης 5 Νοεμβρίου.

Οι δυο εργάτες, ένας 43χρονος Γεωργιανός και ένας 62χρονος Έλληνας εργάζονταν σε συνεργείο καθαρισμού στο δίκτυο αποχέτευσης του νησιού, όταν έχασαν τις αισθήσεις τους από τις αναθυμιάσεις και έπεσαν στο φρεάτιο. Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Τροιζήνα απεγκλώβισε τους δύο άνδρες νεκρούς.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε πριν από λίγο ο Δήμος Ύδρας, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Μπροστά στην απώλεια ανθρώπινων ζωών, και μάλιστα με τόσο άδικο τρόπο, στεκόμαστε όλοι με προσοχή και συγκίνηση.  Η Ύδρα πενθεί για δυο δικούς της ανθρώπους, έστω κι αν δεν ήταν κάτοικοι του νησιού μας, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους την ώρα της εργασίας τους.

Η Υδραϊκή Κοινωνία, το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος,  είναι συγκλονισμένοι και εκφράζουν την βαθειά θλίψη και τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των εκλιπόντων. Ο Δήμος Ύδρας είναι στο πλευρό τους στο δράμα που περνούν».

Το Αστυνομικό Τμήμα της Ύδρας διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση. Φως στα αίτια θα ρίξει και η νεκροψία – νεκροτομή που διενεργείται.
Σχολιάστε