Στο επίκεντρο των αναπτυξιακών δράσεων το ηπειρωτικό κομμάτι του Δήμου ΠόρουΓια τις αναπτυξιακές δράσεις στο ηπειρωτικό κομμάτι του Δήμου Πόρου, διαβάζουμε στο έντυπο του Δήμου που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο: 

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου, το τμήμα του Δήμου μας που βρίσκεται στην Πελοπόννησο μπαίνει στο επίκεντρο του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής, και δράσεις, που μέχρι χθες συζητούνταν μόνο υπό μορφή ευχών ή ψεύτικων υποσχέσεων, παίρνουν σάρκα και οστά.

Ασφαλτόστρωση στο Μιστρέτσι και το Περγάρι
Ο Δήμος μας, αξιοποιώντας Μελέτες που υπήρχαν στο ράφι εδώ και χρόνια, ζήτησε τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής ενός ενιαίου έργου ασφαλτόστρωσης των χωματοδρόμων στις περιοχές Μιστρέτσι και Περγάρι.
Η Περιφέρεια αποδέχτηκε το αίτημά μας και ενέταξε τη χρηματοδότηση του απαιτούμενου έργου, προϋπολογισμού 1.000.000€, στον Προϋπολογισμό της για το έτος 2018. Πλέον εκκρεμεί η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου μας και της Περιφέρειας, με βάση την οποία ο Δήμος μας θα μπορεί να δημοπρατήσει το έργο τους πρώτους μήνες του 2018.
Μονοπάτια Λεμονοδάσους
Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της δράσης πεζοπορικού τουρισμού στο δίκτυο μονοπατιών του Πόρου, το οποίο προβλέπεται στη Μελέτη που συνέταξε η εταιρεία Paths Of Greece, εντάσσεται και διαδρομή στο Λεμονοδάσος, η οποία ξεκινάει από την Αλυκή προς Άρτιμο και ταβέρνα Καρδάση, Άγιο Σεραφείμ και καταλήγει ξανά στην Αλυκή, ολοκληρώνοντας έναν κύκλο 5 χλμ, με περιπατητικό χρόνο δύο ώρες. Το μονοπάτι είναι ένα από τα έξι βασικά μονοπάτια του δικτύου μονοπατιών συνολικού μήκους 48,7 χλμ που πρόκειται να σημανθούν, να καθαριστούν και να ενταχθούν στον ενιαίο χάρτη πεζοπορικού τουρισμού του Δήμου μας.
Υδροδότηση στο Καραπολίτι
Μια ακόμα εκκρεμότητα δεκαετιών και διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής, η υδροδότηση της περιοχής Καραπολίτι, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Με την υπ’ αριθμ. 179/26.9.2017 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (η μειοψηφία πρότεινε την αναβολή του θέματος), η έγκριση της Σύμβασης «Μελέτης για την Υδροδότηση του Οικισμού Καραπολίτι», προϋπολογισμού 29.932€. Με τη σχετική Μελέτη, η οποία θα συνταχθεί από μελετητικό γραφείο που θα επιλεγεί μέσω διαγωνισμού και θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής, θα μελετηθεί και θα προϋπολογιστεί ακριβώς το αναγκαίο έργο υδροδότησης της περιοχής, το οποίο αναμένεται να δημοπρατηθεί εντός του 2018. Παράλληλα, ο Δήμος μας έχει υποβάλει ήδη στην Περιφέρεια αίτημα χρηματοδότησης του εν λόγω έργου, ο προϋπολογισμός του οποίου αναμένεται να είναι της τάξης των 500.000€.
Ασφαλτόστρωση και στα Τσελεβίνια
Όταν το καλοκαίρι που πέρασε κάτοικοι της περιοχής των Τσελεβινίων ζήτησαν ραντεβού με τον Δήμαρχο Πόρου και τού εξέθεσαν διάφορα αιτήματα που είχαν αναφορικά με την αποκομιδή απορριμμάτων και τη μεταφορά νερού με βυτίο (τα οποία ικανοποιήθηκαν), ανέφεραν επίσης ότι «βέβαια, το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι οι χωματόδρομοι, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η λύση του είναι πολύ μακρινή». Ο Δήμαρχος απάντησε ότι ο Δήμος κυνηγάει μία σοβαρή χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ για την ασφαλτόστρωση των χωματοδρόμων της περιοχής και ζήτησε από τους κατοίκους, μεταξύ των οποίων υπήρχαν και μηχανικοί, να βοηθήσουν την Τεχνική Υπηρεσία στη γρήγορη σύνταξη της απαιτούμενης Μελέτης. Έτσι, μέσα σε ελάχιστο χρόνο η Τεχνική Υπηρεσία απέκτησε μια πλήρη Μελέτη για το αναγκαίο έργο, η αρτιότητα της οποίας, σε συνδυασμό με τα ευνοϊκά για την περιοχή μας κριτήρια του διαθέσιμου χρηματοδοτικού προγράμματος, δίνουν πολύ μεγάλες πιθανότητες άμεσης έγκρισης της σχετικής πρότασης του Δήμου μας.
Σχολιάστε