Στο επίκεντρο του κυκλώνα ο Πόρος και η Τροιζηνία – Αναμένονται ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι το βράδυ
Στο επίκεντρο του κυκλώνα βρίσκεται από τις 18:00 περίπου ο Πόρος και η Τροιζηνία.
Παρά τα προβλήματα που δημιουργεί η κακοκαιρία, η κατάσταση στο νησί είναι υπό έλεγχο, με τη δημοτική αρχή και τα σώματα ασφαλείας, να αντιμετωπίζουν την κατάσταση με ψυχραιμία και σοβαρότητα, ενώ δεν έχουν σημειωθεί σοβαρές ζημιές μέχρι στιγμής, με εξαίρεση μια πολύωρη διακοπή ρεύματος το μεσημέρι και συχνά μικρότερα μπλακ άουτ.
Συγκεκριμένα σημειώθηκε ολική διακοπή ρεύματος στο νησί, λόγω πτώσης δέντρων σε καλώδια ρεύματος στο Ασκέλι. Με την επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων τα δέντρα απομακρύνθηκαν και η βλάβη αποκαταστάθηκε σταδιακά σε όλο το νησί σε τρεις ώρες.
Σύμφωνα με ενημέρωση του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη το βράδυ οι άνεμοι θα ενταθούν και πάλι (έως 8b) και θα γυρίσουν σε Βορειοδυτικούς με εξασθένιση το πρωί. Επίσης, η βροχή παρουσιάζει κατά περιόδους, μικρότερη ένταση.
Στο Πόρο ωστόσο, οι τοπικές αρχές είναι σε πλήρη επιφυλακή, με τον Δήμαρχο Πόρου να ενημερώνει τους δημότες μέσω ίντερνετ σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Από το πρωί, δυνάμεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τροιζηνίας και του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πόρου, έχουν κληθεί σε τουλάχιστον πέντε περιστατικά, με τα περισσότερα να αφορούν πτώσεις δέντρων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής για απάντληση  υδάτων από οικείες.
Τα δρομολόγια των φέριμποτ Πόρου Γαλατά, εκτελούνται από το πρωί σε άτακτα χρονικά διαστήματα, μοναχά όταν το επιτρέπει ο καιρός.
Με μήνυμα του ο Δήμαρχος Πόρου, εφιστά την προσοχή στους δημότες, τους επισκέπτες και τους επαγγελματίες του νησιού, ζητώντας τους να τηρήσουν τις ακόλουθες οδηγίες και υποδείξεις της δημοτικής αρχής:
• Να μην κάνουν περιττές μετακινήσεις
• Να μην σταθμεύουν τα οχήματά τους κάτω από ψηλά δέντρα
• Να ασφαλίζουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον αέρα (γλάστρες, ομπρέλες/τέντες, εξοπλισμούς καταστημάτων κτλ)
• Να περιορίσουν την απόρριψη σκουπιδιών και ανακυκλώσιμων σε κάδους και καλάθια
• Να ελέγξουν τις απορροές υδάτων στα σπίτια μας και γύρω από αυτά
• Να ενημερώνουν το Δήμο, στο πενταψήφιο νούμερο εκτάκτου ανάγκης 15303, για κάθε συμβάν που απαιτεί την παρέμβασή του.
Σχολιάστε