Στον Γαλατά την 28η Οκτωβρίου ο Π. ΧατζηπέροςΑπό τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρο λάβαμε το ακόλουθο δελτίο τύπου: 

“Την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέροςστις εκδηλώσεις εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στον Γαλατά Τροιζηνίας και κατέθεσε στεφάνι.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Χατζηπέρος τόνισε ότι «πριν από 78 χρόνια ο ελληνικός λαός είπε ένα τεράστιο ΟΧΙ στον απρόκλητο φασιστή εισβολέα στην χώρα μας. Σήμερα λοιπόν τιμούμε όλους αυτούς που έδωσαν το αίμα τους και την ζωή τους στον βωμό της Εθνικής Ανεξαρτησίας, Κυριαρχίας και Αξιοπρέπειας. Με πενιχρά μέσα αλλά με την ακατάβλητη Ελληνική ψυχή κατάφεραν να νικήσουν έναν πολύ πιο οργανωμένο και εξοπλισμένο στρατό, ο οποίος επιχειρούσε ένα Άδικο εγχείρημα. Οι αγωνιστές αυτοί, τους οποίους τιμούμε σήμερα, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση κι φωτεινό φάρο που καθοδηγεί τα βήματά μας. Το έπος του ’40-41, αλλά και η Εθνική Αντίσταση που ακολούθησε στέλνει ένα καθοριστικό μήνυμα ότι «οι Έλληνες ενωμένοι μπορούν να κάνουν θαύματα». Αυτό έχει αποδείξει η Ιστορία του Έθνους και του Λαού μας. Αιωνία τους η μνήμη».”
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Τάσος Γκούμας says:

  Και ο Πόρος; Αποπαίδι;
  Ποιοι το αποφάσισαν;
  Ένας ακόμα λόγος που έπρεπε Πόρος και Τροιζηνία να ήταν ένας Δήμος.
  Και μερικά γλαφυρά του παρελθόντος:
  Θα θυμόσαστε τον Σπύρο να βγαίνει για προεκλογική εκστρατεία στο Γαλατά και τον Γιάννη στον Πόρο σύμφωνα με τον Καλλικράτη, επειδή ο Πόρος είναι νησί αλλά ο δήμος Πόρου όχι.
  Να ενημερώσω ότι η έκταση του Δήμου Πόρου στην Πελοπόννησο είναι μεγαλύτερη από την έκταση του νησιού.
  Σκοντάψαμε στους ανεγκέφαλους κομματικούς και τότε και τώρα.

 2. Οι μικροί δήμοι εγγυώνται (και ενισχύουν) την αποτελεσματικότερη λειτουργία της ΤΑ πρώτου βαθμού.

Σχολιάστε