Στις Βρυξέλλες το ακτοπλοϊκό πρόβλημα του ΑργοσαρωνικούΣτις Βρυξέλλες έφθασε το ακτοπλοϊκό ζήτημα του Αργοσαρωνικού, ύστερα από πρωτοβουλία της Ένωσης Μικρών Νησιών.
Ειδικότερα, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν n Υδρα, οι Σπέτσες και ο Πόρος ανέπτυξε στην Κομισιόν ο πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών (ΕΔΜΝ) κ. Ελευθέριος Σ. Κεχαγιόγλου κατά την παρέμβαση του στις Βρυξέλλες, παρουσία της επιτρόπου θαλασσίων Υποθέσεων κυρίας Μαρίας Δαμανάκη και ευρωβουλευτών μελών της Επιτροπής Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Αναλυτικότερα, κατά τη συζήτηση της συνεδρίασης που αφορούσε την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών της Ευρώπης ο πρόεδρος του ΕΔΜΝ σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Σπετσών κ. Σπύρο Φαρδέλλο τόνισαν ότι: «Τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα μοναδικά νησιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία αν και απέχουν μόλις μιάμιση ώρα από την πρωτεύουσα της χώρας, με την λάθος πολιτική σε θέματα ακτοπλοΐας, τα καταστήσαμε άγονα νησιά».
Ο κ. Σ. Κεχαγιόγλου επιχειρηματολογώντας παρουσίασε φωτογραφία στην οποία και φαίνονται Ύδρα, Σπέτσες και Πόρος αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στη σύνδεση τους με τον Πειραιά με πλοία κλειστού τύπου πέντε πλοία κλειστού τύπου, να πηγαίνουν και τα πέντε από τον Πειραιά μέχρι την Αίγινα καλύπτοντας έτσι με ένα δρομολόγιο περισσότερους από 4.000 επιβάτες, ενώ στα υπόλοιπα νησιά δεν πάει κανένα πλοίο δημιουργώντας τριτοκοσμικές συνθήκες σε αυτά.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησαν για το συγκεκριμένο θέμα τις προτάσεις της Ένωσης Μικρών Νησιών και ενημέρωσαν ότι το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης ιδιαίτερα των μικρών αποστάσεων θα πρέπει να το ξαναδούμε πιο αποτελεσματικά.
Για τον λόγο αυτό το ΕΔΜΝ σε συνεργασία με τα ενδιαφερόμενα μέλη και φορείς των νησιών δεσμεύτηκε να καταθέσει τις προτάσεις του για το συγκεκριμένο θέμα σε διαβούλευση με την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έτσι ορίσθηκαν άμεσα συντονιστές αυτής της προσπάθειας οι κκ. Ελευθέριος Σ. Κεχαγιόγλου και Σπύρος Φαρδέλλος, να ετοιμάσουν και να καταθέσουν στα αρμόδια όργανα την πρόταση για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα της γραμμής Αργοσαρωνικού. Σκόπιμο επίσης κρίθηκε να ενημερωθεί και ο νέος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας αλλά και ο ελληνικός Τύπος για την πορεία του θέματος.
Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ
Σχολιάστε