Στα ψηφοδέλτια του Πειραιά και των νησιών (μέρος 1ο)eklogesΠροεκλογικός πυρετός στα επιτελεία των κομμάτων για την κατάρτιση της λίστας των υποψήφιων βουλευτών που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο. Διαβάζουμε στο έγκυρο σαιτ του Νότη Ανανιάδη για την Α’ Πειραιά:

 

ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί ο ίδιος να περιμένει να ολοκληρωθούν ορισμένες σύνθετες διαδικασίες (κομματικές και «τασικές») για να ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του, το Portnet πάντως σας αποκαλύπτει σήμερα ότι τελικά θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιά και Νήσων. Ως επικεφαλής βεβαίως θα επανεκλεγεί, κάτι που βάσει των δημοσκοπήσεων δεν είναι βέβαιο για την δεύτερη του ψηφοδελτίου Ελένη Σταματάκη. Πιο πολιτικά ενδιαφέρον όμως είναι ότι και οι δυο τους δεν επιθυμούν να εμπλακούν σε οποιουδήποτε είδους αντιπαράθεση με τα πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον της ΛΑΕ, ιδιαίτερα δε τον Στάθη Λεουτσάκο και φυσικά τον ίδιο τον Παναγιώτη Λαφαζάνη που θα είναι υποψήφιος στην Β’ Πειραιά. Πολιτική ευγένεια ή μετεκλογική στόχευση θα δείξει…

Το Ποτάμι

Την εκ νέου κοινή κάθοδο με το Ποτάμι αποφάσισε η (φιλελεύθερη) «Δράση», όπως άλλωστε αναμενόταν κι έτσι ο αντιπρόεδρος της, δικηγόρος Πειραιά Τάσος Αβραντίνης θα είναι πάλι στο ψηφοδέλτιο της Α’ Πειραιά και Νήσων, δεύτερος στη λίστα μετά την βουλευτή Σταυρούλα Αντωνάκου.

Να σημειώσουμε ότι ο Υδραίος Λευτέρης Κεχαγιόγλου, είναι ανάμεσα στα έξι στελέχη του Ποταμιού, που θα συστρατευτούν με την Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

ΛΑ.Ε.

Μπορεί στα άλλα κόμματα να ψάχνονται για το πώς θα «κλείσουν» τα ψηφοδέλτιά τους αλλά στη Λαϊκή Ενότητα δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στη Β’ Πειραιά και ο οργανωτικός υπεύθυνος της ΛΑΕ, Στάθης Λεουτσάκος, θα είναι φυσικά στην Α΄Πειραιά, όπου άλλωστε εκλέχτηκε τον περασμένο Ιανουάριο βουλευτής.
Αν η ΛΑΕ επιβεβαιώσει τα νούμερα που της δίνουν οι δημοσκοπήσεις, η παρουσία αυτών των δύο στις Περιφέρειες Πειραιά εκτιμάται ότι θα της δώσουν ποσοστά που θα στείλουν και τους δύο στη νέα Βουλή.

KKE

Στην Α’ Πειραιά ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, απόστρατος υποναύαρχος του ΠΝ , συνεργαζόμενος, Ελπίδα Παντελάκη (πρώην βουλευτής, δημοτική σύμβουλος Πειραία), Σάββας Τσιμπόγλου (πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών), Ηλίας Σαλπέας (δημοτικός σύμβουλος Πειραιά). (Πηγή: protothema.gr)

http://portnet.gr/

 
Σχολιάστε