Σοκ στον ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά : Το μισό ψηφοδέλτιο δεν κατεβαίνει στις εκλογές!syriza2Οι τέσσερις πρώτοι του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιά – του ψηφοδελτίου με το οποίο θριάμβευσε τον περασμένο Ιανουάριο – φέρονται να μην είναι διατεθειμένοι να κατέλθουν εκ νέου στις επερχόμενες εκλογές. Πέραν του Στάθη Λεουτσάκου, που θα είναι υποψήφιος με την ΛΑΕ του Π. Λαφαζάνη, ενισχύονται οι πληροφορίες ότι δεν θα είναι υποψήφιος (σε κανένα ψηφοδέλτιο) και ο Θοδωρής Δρίτσας. Όπως έχει γράψει το Portnet ο υπουργός Ναυτιλίας και συνεχώς πρώτος στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ από το 2004 (εκλέγεται από το 2007), βρίσκεται σε αμφιθυμία για το αν είναι σκόπιμο να εκτεθεί εκ νέου. Όχι μόνο γιατί το πολιτικό σχέδιο που υποστήριζε (η ενότητα της όλης Αριστεράς) εκ των πραγμάτων δεν υφίσταται, αλλά και διότι η επικείμενη πώληση του ΟΛΠ τον φέρνει αντιμέτωπο με σοβαρά συνειδησιακά προβλήματα, καθότι υπήρξε επί σειρά ετών διαπρύσιος υποστηρικτής του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού. Ενδεχόμενη «απόσυρση» του Θ. Δρίτσα – που προς το παρόν απλώς δηλώνει σε συνομιλητές του ότι «προβληματίζεται» – πιθανότατα θα συμπαρασύρει σε απόσυρση και την Ελένη Σταματάκη με την οποία συνδέεται με άρρηκτους δεσμούς από το Λιμάνι της Αγωνίας – «ψυχή» του συνδυασμού που ήταν πάντα υποψήφιος ο Θοδωρής χαρακτηρίζεται η Ελένη.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Saronic Magazine
Comments (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Γιάννης Γκούμας says:

  Δεν είναι εύκολο να αποφασίσει κάποιος τι ήταν σωστότερο να γίνει τους τελευταίους 5 μήνες. Σίγουρα αν θέλαμε να πάμε σε ρήξη με την Γερμανία, έπρεπε να το έχουμε δουλέψει προς αυτή την κατεύθυνση τα τελευταία 5 χρόνια.

  Ο Δρίτσας είχε πει προεκλογικά ότι ακόμα και αν ιδιωτικοποιήσουμε τα διάφορα (λιμάνια, φως, νερό, τηλέφωνο, κλπ) το κράτος έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει και να ορίζει τιμές και κόστη παροχής στους πολίτες, από την στιγμή που όλα αυτά είναι μονοπωλιακά. Ταυτόχρονα, μπορεί να ορίσει κοινωνικά αγαθά και υποχρεώσεις παρόχων όπως την συντήρηση των δικτύων. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης όλα αυτά κατάσχονται!

  Θα ήθελα να κάνει υπομονή μαζί με μας, τους πολίτες και να περιφρουρήσει όταν έρθει η ώρα τα κοινωνικά μας αγαθά.

  Αν δεν τα καταφέρει, δεν θα του χρεώσω ότι δεν προσπάθησε. Θα χρεώσω όμως την αποτυχία των προηγούμενων 4,5 χρόνων σε αυτούς που δεν προσπάθησαν να κάνουν κάτι για την Ελλάδα και σε αυτούς που στήριξαν τις κυβερνήσεις της περιόδου αυτής.

  Να σημειώσω ότι υπογράψαμε 2 μνημόνεια σε περίοδο ειρήνης και δεν άνοιξε ρουθούνι, και όταν υπογράψαμε άλλο ένα, με τροποποιήσεις σε καιρό πολέμου, ήρθε η ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ!!!!

  Θεωρώ εθνικό καθήκον να στηρίξουμε την κυβέρνηση και τα πρόσωπα που ήθελε να ρίξει ο Σόιμπλε. Για να μην τους θέλει, κάτι καλό πήγαν να κάνουν. Κάθε φορά που αντιταχθήκαμε στους Γερμανούς κάτι καλό βγήκε.

 2. Nikos says:

  ΑΣΕ ΡΕ ΓΚΟΥΜΑ. ΟΝΕΙΡΕΥΟΣΟΥΝ, ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥ ΟΧΙ, ΝΤΟΥ ΣΤΙΣ ΘΥΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΙ ΔΥΟ ΜΝΟΜΟΝΙΑ ΤΙ ΤΡΙΑ.. ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙΣ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.. ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.

 3. ΠΑΚΩΜΟ says:

  Αχ αυτοί οι ξένοι που πάντα θέλουν το κακό μας.Τον ΣΥΡΙΖΑ ασφαλώς και δεν τον θέλουν οι εταίροι μας της ΕΕ για Κυβέρνηση στην Ελλάδα και μάλιστα οι εντονότερα πολέμιοί του είναι οι Κυβερνήσεις των πρώην Κομμουνιστικών Χωρών,οι λαοί των οποίων έχουν ζήσει την Κομμουνιστική στιγνή δικτατορία.Αυτό όμως δεν είναι ο λόγος της μέχρι σήμερα αποτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ να Κυβερνήσει στοιχειωδώς την Χώρα.Οι άνθρωποι ως ακραιφνείς αριστεροί μέχρι την 25/1/15 ζούσαν,ως συνήθως,στα σύννεφα,με την φαντασία τους να αλλάζει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.Ομως όταν ο “ευφυής” Ελληνικός λαός,θέλοντας να τιμωρήσει (και με το δίκιο του)τα παλαιά κόμματα τους προσγείωσε στην σκληρή πραγματικότητα βρέθηκαν σε ένα άγνωστο σ’αυτούς περιβάλλον στις απαιτήσεις του οποίου δεν είναι εις θέσιν να ανταποκριθούν,δεδομένου ότι αυτές δεν έχουν σχέση με τις φαντασιώσεις τους.Ετσι διαλύονται εις τα εξ ών συνετέθησαν (δηλαδή στις 13 συνιστώσες τους).Οσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ του κ.Τσίπρα αυτός θα αποτελείται από μερικούς αιθεροβάμονες του παλιού ΣΥΡΙΖΑ και τους εκ μεταγραφής από το παλιό ΠΑΣΟΚ της λέφας και τις κομπίνας οι οποίοι ελπίζουν ακόμη να φάνε ότι μπορούν από ότι διαθέτει ή θα διαθέσει στο μέλλον η Χώρα,και οι οποίοι δεν είναι και λίγοι.

 4. sporty says:

  – Γιατρε κάνε κάτι για την πίεση
  – Σταμάτα να τρως τοσο αλάτι (γιατρος 1- δεν πετυχε)

  Σε γιατρο νο 2
  – Γιατρε κάνε κάτι, εχω αυξημενη πίεση
  – Κόψε το αλάτι (ουτε πάλι πέτυχε)

  – Οι άλλοι γιατροι δεν εκαναν τιποτα, κάτσε να σε δοκιμάσω. κάνε κάτι για την πίεση.
  – Θα σε κάνω περδίκι, και δεν θα χρειαστει να κόψεις και το αλάτι. Να μια εγχειρηση θα κάνω

  -Γιατρέ, γιατι μου δεν εχω το ένα μου πόδι;
  – Ε, να… δεν ηξερα πολλα, δεν ειχα και εμπειρια. Αλλα προσπάθησα, 17 ωρες ημουν στο χειρουργείο, εφερα και άλλους φοιτητές της φιλοσοφικής να με συμβουλεύουν.Πάντως να αποφεύγεις και το αλάτι..
  Εγω προσπάθησα.
  – Ε παλι καλα. Αυτος προσπάθησε…

 5. sporty says:

  Ως προς το “Να σημειώσω ότι υπογράψαμε 2 μνημόνεια σε περίοδο ειρήνης και δεν άνοιξε ρουθούνι, και όταν υπογράψαμε άλλο ένα, με τροποποιήσεις σε καιρό πολέμου, ήρθε η ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ!!!!”

  Να θυμίσω οτι καιγοταν η Αθήνα και μάλιστα ειχαμε και ανθρώπινα θυματα (για κάποιους οι νεκροι της μαρφιν ειναι παράπλευρες απώλειες) στα μνημόνια 1 & 2.

  Στο 3ο μνημόνιο απλά κάναμε μπανάκια στην παραλία.

  Αυτο αρκεί για να καταλάβουμε ποιος διοργάνωνε τα επεισόδια.

 6. Γιάννης Γκούμας says:

  Φίλε Νίκο κακώς υποθέτεις ότι είμαστε το ίδιο. Ιδιώτης είμαι και περιμένω πότε θα στήσουν το δημόσιο να κάνει κάποτε την δουλειά του και όχι να φορτώνουν τις αρμοδιότητές του στους ιδιώτες. Δεν με ενδίεφερε ποτέ να πάω και εγώ σαν και σένα στο συγκεκριμένο δημόσιο που δεν θες να αλλάξει, γιατί έχει βολέψει κόσμο, σε βάρος των υπολοίπων.

  Εγώ δεν είμαι λεφτάς σαν εσένα να μην με ενδιαφέρει αν το ηλεκτρικό ανέβει 5 φορές πάνω σαν το Παρίσι, ή που ο ΟΤΕ έχει διπλασιαστεί.

  Στο κάτω κάτω αντί να δώσουμε τα δίκτυα μας στους ιδιώτες γιατί δεν τους δίνουμε την άδεια να κάνουν δικά τους, παράλληλα με τα δικά μας; Να φτιάξουν με δικά τους κονδύλια και ένα λιμάνι δίπλα στο δικό μας, και ας κερδίσει το καλύτερο.

Σχολιάστε