Σινέ ΔΙΑΝΑ: Μια σταθερή αξία επιστρέφει και φέτοςΤα καλοκαίρια στον Πόρο είναι υπέροχα. Πάντα ήταν και πάντα θα είναι υπέροχα, αρκεί να διατηρηθούν αυτά που παραμένουν αναλλοίωτα μες στο χρόνο. Οι εικόνες και οι παραδόσεις. Τα χρώματα και τα αρώματα. Η θάλασσα και το πεύκο.
Κάποιες διαχρονικές αξίες, που όσο κι αν περνούν τα χρόνια, όσο κι αν αλλάζουν όλα γύρω μας και κάποια πράγματα μας τη σπάνε – αυτές παραμένουν σταθερές. Παραμένουν κοινό σημείο αναφοράς για όλες τις γενιές, που μεγαλώνουν κάθε καλοκαίρι στον Πόρο.
Αυτές οι αξίες, είναι ό, τι πιο πολύτιμο έχουμε αυτές τις δύσκολες μέρες και που θα πρέπει να τις υποδείξουμε στις γενιές που ακολουθούν τις δικές μας, ώστε και αυτές, να τις περάσουν με τη σειρά τους, στις επόμενες.
Ψάχνοντας για αυτές τις αξίες, με χαρά κι αυτό το καλοκαίρι, υποδεχόμαστε τις προβολές του θερινού κινηματογράφου ΔΙΑΝΑ. Μια «παράδοση» που κρατάει περισσότερο από 60 χρόνια.
Το 1950, οι Απόστολος Τσακίρης και Γ. Δουζίνας άρχισαν να χτίζουν το «ΔΙΑΝΑ». Αρχικά λειτούργησε σαν χειμερινός και θερινός κινηματογράφος. *
Από τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί ο κινηματογράφος ΔΙΑΝΑ, έχει συνδέσει το όνομα του με τον καλοκαιρινό Πόρο. Ποιος από εμάς που διαβάζουμε αυτό το κείμενο και περνούμε τα καλοκαίρια μας στο νησί, δεν έχει ανέβει τα σκαλοπάτια του σινεμά με την παρέα ή το αμόρε του. Ποιος δεν έχει χαζέψει τα σπίτια με τις κεραμοσκεπές στο Καστέλι, μέχρι να αρχίσει το έργο.
Πριν από μερικά χρόνια ο κινηματογράφος ΔΙΑΝΑ, ανακαινίστηκε, ωστόσο διατήρησε τον παραδοσιακό χαρακτήρα του και την υπέροχη ατμόσφαιρα.
Παρά την οικονομική κρίση, οι συμπολίτες μας αδελφοί Σπύρτζη, σταθερά ρομαντικοί, ανοίγουν και φέτος το σινεμά στις 11 Ιουλίου και μέχρι το τέλος Αυγούστου, με δυο καθημερινές προβολές.
Πρεμιέρα φέτος θα κάνει η ταινία κινουμένων σχεδίων «Εγώ, ο απαισιότατος».
Για περισσότερες πληροφορίες, τόσο για το σινεμά, όσο και για το πρόγραμμα του φετινού καλοκαιριού που σύντομα θα αναρτηθεί, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Σινέ ΔΙΑΝΑ.

* koutouzis.gr
Σχολιάστε