Σε συνέδριο για τις ιαματικές πηγές ο Δήμος Τροιζηνίας – ΜεθάνωνΣτις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει ο ιαματικός τουρισμός στην Ελλάδα ήταν αφιερωμένο το συνέδριο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και της Enterprise Greece με τίτλο: «Ανάπτυξη των ιαματικών πηγών στην Ελλάδα» που έλαβε χώρα την 26/02/2018 στο συνεδριακό χώρο του μουσείου της Ακρόπολης, με τη συμμετοχή φορέων του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, εκπροσώπων από την τοπική αυτοδιοίκηση, την κυβέρνηση, αλλά και επιχειρήσεων.
Στις εργασίες του συνεδρίου παρευρέθησαν η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, Jens Plotner και ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας, οι οποίοι επισήμαναν την ανάγκη να προωθηθεί η ανάπτυξη σε όλους τους κλάδους της οικονομίας και εστίασαν στις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης των ιαματικών πηγών.
Στο συνέδριο συμμετείχε αντιπροσωπεία του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων, με επικεφαλή τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Καραγιάννη, την πρόεδρο του Δ.Σ. Δέσποινα Μπιστίνα, τον αντιδήμαρχο και αναπληρωτή δημάρχου Βασίλη Παντελή, τον αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Πατουλιά, την αντιδήμαρχο Μαρίνα Μπακάλη, τον πρόεδρο του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Αργύρη Οικονόμου, την πρόεδρο της Λουτροπόλεως Μεθάνων Δήμητρα Ψυχογυιού καθώς επίσης και ο πρ. πρόεδρος ΕΟΤ και πρ. δήμαρχο Μεθάνων Χρήστο Πάλλη και ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος.
Ο Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων Κωνσταντίνος Καραγιάννης υπογράμμισε ότι βασική προτεραιότητα της τοπικής αρχής αποτελεί η αξιοποίηση του φυσικού πλούτου και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, με σκοπό την αύξηση της ελκυστικότητας της ευρύτερης περιοχής του Δήμου και κατ’ επέκταση την οικονομική τόνωση και ανάπτυξή της.
Στην παρουσίαση του Δήμου τονίσθηκαν τα πλούσια φυσικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά της ευρύτερης περιοχής αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει συνολικά ο τουριστικός τομέας. Παρουσιάστηκαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ιαματικών πηγών της περιοχής και επισήμαναν την ύπαρξη αναξιοποίητων κτιριακών υποδομών οι οποίες δύναται να μετατραπούν σε σύγχρονες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις. Βασική επιδίωξη της τοπικής αρχής αποτελεί η ολοκληρωμένη ανάπτυξη της περιοχής και η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος. Στις προτεραιότητες του Δήμου περιλαμβάνονται επίσης και η ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού με τη χρήση σύγχρονων μεθόδων αξιοποιώντας την πολιτιστική κληρονομιά, την βιοποικιλότητα και τη γεωλογία της περιοχής.
Τονίσθηκαν οι δυνατότητες και οι προοπτικές που προσφέρει η περιοχή του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων προκειμένου να αναπτυχθεί περαιτέρω ο ιαματικός τουρισμός, η προσέλκυση ακόμα περισσότερων επισκεπτών καθώς και η ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας με τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.
Τέλος ο Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων και το Δ. Συμβούλιο ευχαριστεί την επίκουρο καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Παρασκευή Νομικού για την παρουσίαση που αφορούσε την ανάπτυξη των Ιαματικών Πηγών των Μεθάνων.
Σχολιάστε