Σε κατάσταση μεγίστης επιφυλακής και αύριο ο Δήμος Πόρου


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο Πόρος περιλήφθηκε στις περιοχές που είχαν κηρυχθεί σε Κατάσταση Συναγερμού λόγω ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 5) την Παρασκευή 6.8.2021.
Ο Δήμος Πόρου, με Απόφαση του Δημάρχου Γιάννη Δημητριάδη, μετέβαλε εκτάκτως την λειτουργία του, με το προσωπικό του να βρίσκεται σε 24ωρη επιφυλακή, ενώ οργανώθηκαν βάρδιες επιτήρησης σε κεντρικά σημεία, από τα οποία θα παρακολουθείται όλη η επικράτεια του Δήμου και θα ελέγχεται η κυκλοφορία.
Επίσης, υπάρχει συντονισμός όλων των τοπικών αρχών, προκειμένου να υποστηριχθεί το έργο της Πυροσβεστικής και ειδικά του Εθελοντικού Κλιμακίου Πόρου, το οποίο όλες αυτές τις δύσκολες ημέρες έχει αναλάβει το κρίσιμο έργο της 24ωρης εποπτείας του νησιού.
Σημειώνεται ότι, με Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλο τον βόρειο Πόρο, με την εξαίρεση μόνο της μετάβασης των μόνιμων κατοίκων στα σπίτια τους.
Οι κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού παρακαλούνται να αποφεύγουν κάθε περιττή μετακίνηση και φυσικά κάθε χρήση φωτιάς, ενώ υπενθυμίζεται η ανάγκη περιορισμού της χρήσης νερού, ώστε να μην κινδυνεύει η υδροδοτική ικανότητα των δημοτικών δεξαμενών και του δικτύου ύδρευσης-πυρασφάλειας.
Με νεότερη ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης αναφαίρει πως “Και αύριο Σάββατο 7.8.2021 ο Δήμος Πόρου θα βρίσκεται σε κατάσταση μέγιστης επιφυλακής, για την αποτροπή πυρκαγιάς.
Τονίζεται ότι ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας προς όλες τις περιοχές του βορείου Πόρου και υπενθυμίζονται όλες οι οδηγίες για αποφυγή κάθε περιττής δραστηριότητας στην ύπαιθρο.
Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους υπαλλήλους του Δήμου, στους εθελοντές, στα στελέχη της Πυροσβεστικής και πρώτα απ’ όλους στους εθελοντές του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πόρου.”Σχολιάστε