Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Σπέτσες μετά τη νεροποντήφωτογραφία: ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

φωτογραφία: ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Μεγάλα προβλήματα, δημιούργησε η χθεσινή νεροποντή στο νησί των Σπετσών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ζημιές δεν περιορίστηκαν σε ιδιωτικές περιουσίες, αλλά έπληξαν και υποδομές του νησιού.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ», πολλά υπόγεια στην πόλη των Σπετσών είναι πλημμυρισμένα, ενώ η λάσπη και οι πέτρες έχουν κατακλύσει όλους τους δρόμους που κατεβαίνουν προς το λιμάνι. Μπροστά στο Ποσειδώνιο, δημιουργήθηκε παραλία άνω των 15 μέτρων από τις φερτές ύλες που κατέβηκαν από τους λόφους της περιοχής. Μηχανάκια, βρέθηκαν μέσα στη θάλασσα, δέντρα ξεριζώθηκαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν. Ήδη, από νωρίς το πρωί βρίσκονται στο νησί συνεργεία απάντλησης υδάτων της Πυροσβεστικής από το Κρανίδι και την Τροιζηνία.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής, μετά από αίτημα του Δημάρχου Σπετσών Παναγιώτη Λυράκη για συνδρομή και στήριξη του Δήμου, στο νησί βρίσκεται ο βρίσκεται ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, προκειμένου ως επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων να συντονίσει επιτόπου τις άμεσες ενέργειες και όλες τις υπηρεσίες. Προς τούτο :

1. Συγκροτήθηκαν τα συνεργεία για τον έλεγχο, την καταγραφή και την εκτίμηση του μεγέθους και του εύρους της πλημμύρας που έπληξε το Νησί των Σπετσών καθώς και την κατάσταση των βασικών υποδομών (ρέματα, γέφυρες, οχετοί, δρόμοι, δίκτυα ύδρευσης κ.λ.π.), μετά τη σημερινή θεομηνία.
2. Μετά τη συγκέντρωση των αιτημάτων των πολιτών από το Δήμο Σπετσών, η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων θα διαθέσει το απαραίτητο προσωπικό για τον έλεγχο των αιτημάτων και τη διενέργεια αυτοψιών για την καταγραφή των ζημιών στις ιδιοκτησίες και θα στείλει φάκελο στην Υ.Α.Σ. ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες οριοθέτησης της πληγείσας περιοχής, ορισμού της περιοχής ως πλημμυρόπληκτης καθώς και αποζημίωσης των πληγέντων μετά από την έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων από το ΥΠΟΜΕΔΙ.
Σχολιάστε