Σεμινάριο συμπεριληπτικής εκπαίδευσης από την ΚαθετήΤην Τετάρτη 16 Ιανουαρίου στις 2:30 μ.μ. η Καθετή, σε συνεργασία με την Αναστασία Καρούτη, προσφέρουν σε εκπαιδευτικούς αλλά και μη το δωρεάν δίωρο βιωματικό σεμινάριο “Συμπεριληπτική Εκπαίδευση για Όλα τα Φύλα: Σπάμε τα Έμφυλα Στερεότυπα”.

Στόχος είναι μέσα από βιωματικές δραστηριότητες να δούμε πώς οι έμφυλοι ρόλοι επηρεάζουν την απόδοση των μαθητών/-τριών, πώς μπορούμε να αξιολογούμε το εκπαιδευτικό υλικό και πώς να το προσαρμόζουμε ώστε η προσέγγισή μας να βασίζεται στην έμφυλη ουδετερότητα. Έτσι, δημιουργούμε ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες ανεξάρτητα από την ταυτότητα φύλου τους και κάνουμε την τάξη μας συμπεριληπτική.

Η εκπαιδεύτρια και μεταφράστρια Αναστασία Καρούτη έχει διδάξει σε δημόσια ΙΕΚ και σχολές μαθητείας, καθώς και σε κέντρα ξένων γλωσσών και έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια σχετικά με την εκπαίδευση, τη μη-τυπική και βιωματική μάθηση, τη διαπολιτισμική επικοινωνία και το πρόγραμμα Erasmus+ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Για δύο χρόνια εργάστηκε ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων και ως εκπαιδευτική σύμβουλος σε οργανώσεις στη Ρουμανία.
Το σεμινάριο εντάσσεται στο «Σχολείο των Εκπαιδευτικών», τον κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς, και όχι μόνο, που η Καθετή φιλοδοξεί να καθιερώσει στο πλαίσιο της λειτουργίας της. Το «Σχολείο των Εκπαιδευτικών» προσφέρει στους εκπαιδευτικούς την ευκαιρία να διευρύνουν τις γνώσεις και τις τεχνικές τους, να αξιοποιήσουν καλύτερα τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους, αλλά και να μάθουν δημιουργικά και βιωματικά. Οι στόχοι των σεμιναρίων και των εργαστηρίων του «Σχολείου των Εκπαιδευτικών», αλλά και της Καθετής γενικότερα, εναρμονίζονται με τους 17 παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Η Καθετή προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης βιωματικών και καινοτόμων σεμιναρίων στους κατοίκους της περιοχής. Επίσης, στο πλαίσιο του “Σχολείου των Εκπαιδευτικών”, προσφέρει στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τη δυνατότητα περαιτέρω εκπαίδευσης, ενημέρωσης σε νέες μεθόδους διδασκαλίας και πληροφόρησης για θέματα όπως η περιβαλλοντική και η συμπεριληπτική εκπαίδευση κ.ά.
Έχουμε ετοιμάσει δύο ερωτηματολόγια, ένα για το γενικό κοινό και ένα για τους εκπαιδευτικούς της περιοχής, μέσα από τα οποίο μπορείτε να επιλέξετε θέματα που σας αφορούν και στα οποία θα θέλατε να εκπαιδευτείτε, να ορίσετε την προτιμώμενη ημέρα και ώρα διεξαγωγής των σεμιναρίων και να μας βοηθήσετε να σχεδιάσουμε τις μελλοντικές μας δράσεις βάσει των δικών σας αναγκών και προτιμήσεων. Για να σας το αποστείλουμε, αλλά και για να μας ενημερώσετε αν θα επιθυμούσατε κάτι που δεν υπάρχει ήδη στις λίστες, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@katheti.gr.

Πληροφορίες
Διεξαγωγή: Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου, 2:30 μ.μ.
Διάρκεια: 2 ώρες
Χώρος: Καθετή, 25ης Μαρτίου, Γαλατάς
Συμμετοχή: Δωρεάν.
Πληροφορίες/κρατήσεις: info@katheti.gr, 2298043825

Επικοινωνία
Τηλέφωνο: 2298043825
Email: info@katheti.gr
Website: katheti.gr (υπό κατασκευή)
FB: @kathetiporos
Εγγραφή σε newsletter: http://eepurl.com/du59t9
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. “Συμπεριληπτική Εκπαίδευση για Όλα τα Φύλα”;

  Πόσα άραγε να είναι ΟΛΑ τα φύλα;
  Ιδού η απορία!

  – Είναι τόσα πολλά που δεν τα χώρεσε η αφίσα της Καθετής;
  ή
  – Είναι τόσα όσα και τα φύλλα της ποριώτικης, δίφορης, λεμονιάς που πριν πολλά χρόνια είχε μεταφέρει ο πατέρας μου από τον Πόρο και που από βεράντα σε βεράντα ησύχασε τελικώς στην αυλή μου και μας παρέχει γενναιόδωρα και άδολα τις μυρωδιές και τους καρπούς της, χωρίς να χρειάζεται “επιμόρφωση” από κάποιο Σχολείο Λεμονιών;

Σχολιάστε