Σαν σήμερα εκτελέστηκαν οι 17 πατριώτες στον Καρατζά – Δεν έχουν ανακοινωθεί εκδηλώσεις μνήμηςΓράφει ο Μπάμπης Ανδριανόπουλος – 

Σαν σήμερα πριν από 73 χρόνια στη θέση Νιχωρίτικα Τραχειάς Αργολίδας εκτελέστηκαν 17 πατριώτες από τον Καρατζά Τροιζηνίας στα πλαίσια εκκαθαριστικών επιχειρήσεων των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής.
Είχε προηγηθεί ο βασανισμός και στη συνέχεια ο απαγχονισμός του 18χρονου Βασίλη Μπούρα, τον οποίο είχαν αφήσει κρεμασμένο για τρεις μέρες, στο δρόμο Τραχειάς – Κρανιδίου στην ίδια περιοχή.
Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο γεγονός αυτό, στην αποσιώπησή του επί σειρά ετών, στις προσπάθειες μιας μικρής ομάδας εκπαιδευτικών και πολιτών της περιοχής για την ανάδειξή του αλλά και στον εορτασμό του ο οποίος υποβαθμίζεται συστηματικά.
Ειδικά φέτος όχι μόνο δεν έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικό από πλευράς Δήμου μα ούτε έχει γίνει η παραμικρή μνεία.
Όσο για τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο, διαβάζοντας το πρόγραμμά του διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά σχετική με το γεγονός.
Από τη μνήμη στη λήθη δύο εκλογές δρόμος…
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Τάσος Γκουμας says:

    Μπάμπη ενοχλείς! Συνέχισε.
    Διάβαζα πριν περίπου ένα χρόνο ότι ένας Γερμανός βουλευτής έλεγε στο κοινοβούλιο ότι κακώς δεν διδάσκονται τα εγκλήματα των Ναζί γιατί έτσι αποσιωπούνται, ξεχνιώνται και ανεβαίνει η ακροδεξιά στην Ευρώπη με όλους τους κινδύνους.
    Ακόμα και σε μας που, μαζί με την Γιουγκοσλαβία αναπτύξαμε θρυλική αντίσταση μαζί με τους σοβιετικούς που πλήρωσαν με πάνω από 27εκ. νεκρούς τον αγώνα, όταν σ’ όλη την Ευρώπη η αντίσταση είχε σταματήσει, η ακροδεξιά έχει αντιπροσώπευση στη Βουλή και έχουμε και ”σταγονίδια” πιο κάτω.

Σχολιάστε