Σάλος με την «Ελλάδα 2021» που αποκάλεσε τον Καποδίστρια «δικτάτορα»Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει επίσημη ανάρτηση της «Ελλάδας 2021», επικεφαλής της οποίας είναι η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, σύμφωνα με την οποία ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας ήταν «δικτάτορας».

Επρόκειτο στην ουσία για tweets της Ελλάδας 2021, τα οποία παρέπεμπαν σε άρθρο του καθηγητή Αριστείδη Χατζή, μέλους της Επιτροπής, ο οποίος χαρακτήριζε τον Καποδίστρια δικτάτορα.

Διαβάστε στο saronicmagazine.gr
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. “Σεβόμαστε την Ιστορία μας. Τιμάμε τους ανθρώπους μας” διαβάζεις ανοίγοντας τη σελίδα της. Το έχει και στα αγγλικά: “We respect our history. We honour our people.”

    Προφανώς τους δικούς της ανθρώπους τιμά η Επιτροπή, και ευτυχώς που ο Καποδίστριας δεν ζει για να δεί πόσο τον …τιμούν. Η ουσία λοιπόν δεν είναι ότι πρόκειται για tweets, η ουσία είναι ότι η Επιτροπή, η ομάδα της κυρίας Αγγελοπούλου, λέει πως ο Καποδίστριας “κηρύσσει ουσιαστικά δικτατορία”. Αυτή η επιτροπή που κατά τα άλλα έχει μότο “τιμούμε την ιστορία μας, οραματιζόμαστε το μέλλον”, παραλείποντας το “διά της αναθεωρήσεως”.

    Σήμερα απάντησε σχετικώς αυτή η Επιτροπή. Μεταξύ άλλων λέει πως το χρέος όλων μας είναι να αναδειχθούν όλες οι απόψεις, επικαλούμενη …τον Διονύσιο Σολωμό.

    Καμμία έκπληξη για όσους είχαν μπει στην επίσημη σελίδα της Επιτροπής και είχαν διαβάσει τους σκοπούς της. Οι υποψιασμένοι πολίτες είχαν καταλάβει ότι ο εορτασμός της επετείου είναι η πρόφαση, το δόλωμα για να τρέξει ο κόσμος να χειροκροτήσει το νέο κατόρθωμα των προσφερομένων αμισθί τις υπηρεσίες τους. Mένει να δούμε πόσοι θα φάνε ανυποψίαστοι το δόλωμα και θα χαιρετήσουν αυτόν τον συγκεκριμένο “εορτασμό”, ευχαριστώντας την επιτροπή για το …έργο της.

Σχολιάστε