Ρεκόρ στην ανεργία…anergiaΚατάθλιψη προκαλούν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία. Μέσα σε ένα χρόνο, 1000 περίπου άνθρωποι χάνουν καθημερινά την δουλειά τους. Νέο ρεκόρ κατέρριψε η ανεργία το Νοέμβριο του 2012.
Ανέβηκε στο 27% από 20,8% που ήταν το Νοέμβριο του 2011 και 26,6% τον Οκτώβριο του 2012.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), οι άνεργοι έφτασαν στα 1.350.181 άτομα, και ήταν κατά 323.808 περισσότεροι σε σχέση με το Νοέμβριο του 2011.
Στις γυναίκες, σχεδόν μία στις τρεις (31,1%) αναζητά αλλά δε βρίσκει εργασία, ενώ η ανεργία των νέων ηλικίας 15 έως 24 ετών ξεπέρασε πλέον και το 60%, καθώς το Νοέμβριο του 2012 ανήλθε στο 61,7%.
Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, μειώθηκαν κατά 19.577 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2011 (μείωση 0,6%) και κατά 2.683 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012 (μείωση 0,1%).

Κλείνουν τα εστιατόρια στην Ελλάδα

Δραματικά είναι και τα στοιχεία στον κλάδο των καταστημάτων εστίασης, όπου 100 περίπου άνθρωποι, μένουν άνεργοι καθημερινά. Η εστίαση είναι ένας κλάδος που είναι άμεσα συνδεδεμένος με την κυριότερη παραγωγική ομάδα στον Πόρο.
«Έχουν κλείσει πάνω από 4.500 καταστήματα εστίασης και έχουν χάσει τη δουλειά τους πάνω από 35.000 άνθρωποι», είπε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Real fm, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης, Αθανάσιος Παπανικολάου.
Ο κ. Παπανικολάου, ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, αν ο ΦΠΑ στην εστίαση, δεν πέσει από το 23%, κινδυνεύουν να κλείσουν 6.000 επιχειρήσεις και να χάσουν τη δουλειά τους 70.000 άνθρωποι. Προσθέτοντας ότι αν ο ΦΠΑ πέσει στο 9%, θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και θα πέσουν οι τιμές.
Ο κ. Παπανικολάου, είπε επίσης, ότι παρά τις σχετικές αναφορές στα αρμόδια υπουργεία, για το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, τα στελέχη των υπουργείων επικαλούνται την τρόικα και τα ισοδύναμα μέτρα, που θα πρέπει να εξευρεθούν, για να μειωθεί ο ΦΠΑ.

Πηγή: enikos.gr
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Γιάννης Γκούμας says:

    Στη διάταξη της παρ. 5 του άρθρου 4 του Συντάγµατος ορίζεται ότι οι έλληνες πολίτες συνεισφέρουν αδιακρίτως στα δηµόσια βάρη αναλόγως των δυνάµεών τους.

    Αν δεν έρθει μια κυβέρνηση που να το εφαρμόσει όλα θα πάνε κατά διαόλου ότι και να λέμε. Το ΦΠΑ πρέπει να είναι ενιαίο και χαμηλό, πάνω από 4-5% δεν πρέπει να είναι. Ο κος Παπανικολάου κάνει λάθος ότι το να μειώσεις το ΦΠΑ αποκλειστικά στην εστίαση θα σώσει κάτι στην όλη κατάσταση. Αν οι πολίτες συνεχίσουν να πληρώνουν περισσότερους φόρους από όσους τους αναλογούν, τα έξοδά τους θα περιορίζονται μόνο σε πάγια, φαγητό και φάρμακα (και το τελευταίο παίζεται). Στην εστίαση πέρα από το φαγητό πληρώνεις και την υπηρεσία, τα έξοδα του χώρου (ορθώς, αλλά ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος).

    Το ίδιο ισχύει για όλα τα επαγγέλματα που παρέχουν υπηρεσίες, (έμποροι, ιδιώτες, τεχνήτες, μάστοροι, κλπ…).

    Οι σοφοί άνθρωποι λοιπόν, άμα τους γελάσεις μία, τους γελάσεις δύο, δεν σε ξαναεμπιστεύονται. Μόνο εύπιστοι σαν μικρά άμαθα παιδάκια θα ψήφιζαν σε τρίτες συνεχόμενες εκλογές κάποιον που τους κορόιδεψε και τους είπε ψέμματα. Αυτοί θα μάθουν με το σκληρό τρόπο, αλλά μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά λέει μια παροιμία.

Σχολιάστε