Ρεκόρ προσέλευσης κόσμου σε αποκριάτικο τριήμερο στον ΠόροΠολλά χαμόγελα μοίρασε στους επαγγελματίες του Πόρου, η κίνηση του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας. Το νησί “βούλιαξε” από επισκέπτες, ενώ ηλικιωμένοι Ποριώτες σχολίασαν πως ποτέ στο παρελθόν δεν έχει υπάρξει τέτοια προσέλευση επισκεπτών στον Πόρο σε αποκριάτικο τριήμερο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα ξενοδοχεία, τα ενοικιαζόμενα και τα airbnb που λειτουργούν αυτή την εποχή στον Πόρο ήταν γεμάτα, ενώ σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Πειραιώς, ο Σαρωνικός παρουσίασε πληρότητα 100% στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Την Κυριακή το μεσημέρι ο Πόρος παρουσίασε μια πρωτοφανή εικόνα, καθώς όλα τα καταστήματα της παραλίας της Σφαιρίας ήταν ασφυκτικά γεμάτα την ίδια χρονική στιγμή, με τον μεγαλύτερο όγκο του κόσμου να βρίσκεται στο γλέντι της Πούντας, στη συναυλία Βασσιλόπουλου – Κουρκούλη.

Αυτό φυσικά συνέβη διότι πολλά καταστήματα στο Νεώρειο, την Πέρλια και το Ασκέλι δεν ήταν έτοιμα για τη σεζόν.

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Πόρου έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην τελική επιλογή των επισκεπτών, καθώς ο Πόρος είχε να ανταγωνιστεί δυνατά, παραδοσιακά καρναβάλια στην Αίγινα, τα Μέθανα, την Ύδρα και τις Σπέτσες. Στο γλέντι της Πούντας ο κόσμος ήταν ο διπλάσιος απ’ ότι πέρσι, ενώ πολύ κόσμος βρέθηκε και στις εκδηλώσεις του Σαββάτου στην πλατεία Δημαρχείου.

Επίσης σημαντικός παράγοντας για την αυξημένη κίνηση ήταν και ο ανοιξιάτικος καιρός, που έδωσε τη δυνατότητα στον κόσμο να αφήσει πίσω του έναν αρκετά κρύο και υγρό χειμώνα.

Συμπερασματικά, ο Πόρος φαίνεται πως έχει αλλάξει επίπεδο και τα πρώτα δείγματα για τη φετινή σεζόν είναι πολύ ενθαρρυντικά, με δεδομένο ότι ακολουθεί και το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, όπου ουσιαστικά θα ανοίξει τη τουριστική σεζόν 2019.

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον αν όλα τα παραπάνω θα αποτυπωθούν στις μελέτες και την έρευνα με την οποία η ΕΤΑΠ Δήμου Πόρου, παρακολουθεί την ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί του Πόρου.

 

 
Σχολιάστε