Π. Αττικής: Με συγκράτηση δαπανών εκτελεί κανονικά τον προϋπολογισμόsgourosΕγκρίθηκαν χθες από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού Β’ Τριμήνου του 2013 και τα στοιχεία του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Δράσης (ΟΠΔ), σύμφωνα με τα όσα ορίζει η νομοθεσία για τη λειτουργία του Παρατηρητηρίου Οικονομικών των ΟΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών.

Από τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο προκύπτει ότι ο Προϋπολογισμός του τρέχοντος έτους εκτελείται κανονικά και εντός των ορίων και των προβλέψεων, τόσο ως προς τα έσοδα όσο και ως προς τα έξοδα.

Τα έσοδα της Περιφέρειας Αττικής ανήλθαν στα συνολικό ποσό των 64.605.083 Ευρώ, εκ των οποίων το ποσό των 19.664.884 αφορά σε εισπράξεις παρελθόντος έτους 2012 και το ποσό των 44.340.199 Ευρώ αφορά σε εισπράξεις τρέχοντος έτους 2013.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε: «Η συγκράτηση των λειτουργικών δαπανών σε συνδυασμό με τη σωστή διαχείριση των εσόδων και του αποθεματικού της Περιφέρειας Αττικής, μας δίνει τη δυνατότητα να κινούμαστε και να εκτελούμε έργα, σε πείσμα των καιρών και προς όφελος των πολιτών.

Θυμίζω απλώς ότι οι συνολικές περικοπές 60% που επέβαλλε η Κυβέρνηση στους πόρους μας, για το 2014 προβλέπει πρόσθετη μείωση των εσόδων μας κατά 7% επιπλέον. Παρ’ όλα αυτά, εμείς αντιστεκόμαστε. Μέσα σε αυτή την καταιγίδα, καταφέρνουμε και πλεόνασμα να παρουσιάζουμε και έργα υποδομής να εκτελούμε. Ας το καταλάβουν κάποιοι, που συνεχίζουν να συκοφαντούν συλλήβδην την Αυτοδιοίκηση. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Η Αυτοδιοίκηση είναι το τελευταίο προπύργιο του κοινωνικού κράτους και βασικός μοχλός αναθέρμανσης της οικονομίας και της ανάπτυξης.

Το Οικονομικό Παρατηρητήριο που μας επέβαλλε η Κεντρική Κυβέρνηση , το καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή ως αντισυνταγματικό, αφού καταργεί τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ που θεσπίζει το άρθρο 102 του Συντάγματος.

Η καλύτερη απάντηση είναι τα αποτελέσματά μας. Μας ελέγχουν καθημερινά οι πολίτες, ένα αντιπροσωπευτικό σώμα 110 αιρετών από 10 παρατάξεις και πλήθος ελεγκτικών μηχανισμών του Κράτους.

Το μόνο που ζητάμε από το Κράτος είναι να μας λύνει τα προβλήματα. Περιμένουμε από το Υπουργείο Εσωτερικών άμεσα νομοθετική επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τις αντιφατικές διατάξεις για το Εργολαβικό Όφελος 18% για ορισμένα έργα και 28% για άλλα, που καθηλώνουν την απορροφητικότητα των πόρων του ΕΣΠΑ και εμποδίζουν την ταχύτητα εκτέλεσης των έργων.

Μόλις σήμερα η Βουλή ψήφισε την παράταση, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, των συμβάσεων μεταφοράς των μαθητών του 2009. Τόσα χρόνια η Πολιτεία δεν μπορεί να δώσει μια απλή, αποτελεσματική και οικονομικά συμφέρουσα για το δημόσιο συμφέρον λύση. Μια αρμοδιότητα που οι Δήμοι δήλωσαν αδυναμία να την εκτελέσουν, το Κράτος βρήκε πάλι το σύνηθες υποζύγιο και την φόρτωσε στις Περιφέρειες.

Η απάντηση στην κρίση δεν είναι οι τυφλές και οριζόντιες περικοπές. Είναι η σκληρή και μεθοδική δουλειά, ο σεβασμός στη διαφάνεια και τη νομιμότητα και στις θυσίες του ελληνικού λαού. Όσο δεν επιβραβεύονται οι καλές πρακτικές, τόσο θα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος ο καιροσκοπισμός, η προχειρότητα και ο σχεδιασμός του ποδαριού», καταλήγει ο κ. Σγουρός.

http://www.aftodioikisi.gr/perifereies/p-attikis-me-sigkratisi-dapanon-ektelei-kanonika-ton-proipologismo
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Γιάννης Γκούμας says:

    Μάλιστα. Πότε ήταν η τελευταία φορά που έγινε έργο επάνδρωσης δημόσιων υπηρεσιών, υγείας, εκπαίδευσης, τεχνικών ΔΕΚΟ και άλλων υπηρεσιών κοινής ωφελείας; Πότε βελτιώθηκαν οι δημόσιες συγκοινωνίες (εξαιρούνται οι επανειλημμένες αφαλτοστρώσεις και πλακοστρώσεις, μιλάμε για εξυπηρετήσεις). Μη μας ζαλίζει η περιφέρεια με αριθμούς λοιπόν χωρίς νόημα.
    Και αν δεν έχει αρμοδιότητα σε όλα αυτά η περιφέρεια, ας φύγουν τα κονδύλια από εκεί να πάνε σε αυτόν που είναι αρμόδιος. Αν οι τελευταίες κυβερνήσεις τα κάνανε σαλάτα και δεν είναι κανείς αρμόδιος, να παραιτηθούν τώρα και να δοκιμάσει κανείς που ξέρει (όποιος και αν είναι αυτός, προϋπόθεση να γνωρίζει το αντικείμενο).

Σχολιάστε