Πως θα γιορτάσει την 25η Μαρτίου η Τροιζηνία και τα ΜέθαναafisaΣτα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατά «Οι φίλοι της παράδοσης», θα παρουσιάσει την Τετάρτη 25/3 στις 4:30μμ, μια χορευτική παράσταση στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Γαλατά. Επίσης ο Σύλλογος θα συμμετέχει στην παρέλαση στην παραλία του Γαλατά.

 

Εκδηλώσεις στο Κάστρο του Φαβιέρου

 

Στα Μέθανα, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το Σάββατο, με τον εθελοντικό καθαρισμό των 2 μονοπατιών στο Κάστρο του Φαβιέρου. Οι εκδηλώσεις μνήμης στο Κάστρο του Φαβιέρου, θα κορυφωθούν την Τρίτη 24 Μαρτίου με εκδήλωση για τους αγωνιστές του 1821 και τους Μεθανίτες που συμμετείχαν στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα και τον τακτικό στρατό που δημιουργήθηκε το 1826 στα Μέθανα.

 

Ο Τ. Χατζηπέρος στον Καρατζά

 

Τέλος την Τετάρτη 25 Μαρτίου, ημέρα της εθνικής επετείου, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Τάκης Χατζηπέρος θα επισκεφθεί στις 5 μ.μ. το απόγευμα στο Καρατζά προκειμένου να συζητήσει με κατοίκους της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά κυρίως για να ανταλλάξει απόψεις σχετικά με το θέμα των διεκδικήσεων από συγγενείς των θυμάτων από τις θηριωδίες και τις εκτελέσεις των πατριωτών στον Καρατζά το 1944 από τους Γερμανούς. Η συγκέντρωση θα γίνει στο εστιατόριο του Παντζάβαλη. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων έθεσε προ της ημερήσιας διάταξης της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων ο Σάββας Ν. Αθανασίου και υπάρχει δέσμευση από τον δήμαρχο Κ.Καραγιάννη να συζητηθεί στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο.

 

 
Σχολιάστε