Πρόεδρος Ε.Ε.Σ. Πόρου: Προβλήματα και αθέμιτος ανταγωνισμός για τις μικρές επιχειρήσεις από τα νέα μέτρα


Την εκτίμηση του πως τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, θα δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στις μικρές επιχειρήσεις, εξέφρασε με δήλωση του ο πρόεδρος του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου Δημήτρης Συξέρης.
“Το προφανές αποτέλεσμα αυτών των μέτρων θα είναι δυστυχώς η μείωση της καταναλωτικής κίνησης στα μικρά καταστήματα και επιχειρήσεις, την στιγμή που τα μεγάλα Super Market δεν θα έχουν καμία ανάλογη δέσμευση ελέγχων, παρέχοντας στους πελάτες τους πολλά προϊόντα που βρίσκονται και στα μικρά εμπορικά, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό” αναφέρει ο κ. Συξέρης.
Ακολουθεί η δήλωση του κ. Συξέρη:
“Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, αν και προφανώς σκοπεύουν στην αντιμετώπιση της νέας έξαρσης της Πανδημίας COVID-19, είναι σίγουρο πως θα δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα κυρίως στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις εμπορίου και παροχής υπηρεσιών.
Το προφανές αποτέλεσμα αυτών των μέτρων θα είναι δυστυχώς η μείωση της καταναλωτικής κίνησης στα μικρά καταστήματα και επιχειρήσεις, την στιγμή που τα μεγάλα Super Market δεν θα έχουν καμία ανάλογη δέσμευση ελέγχων, παρέχοντας στους πελάτες τους πολλά προϊόντα που βρίσκονται και στα μικρά εμπορικά, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό.
Επιπρόσθετα η υποχρέωση ελέγχου των πιστοποιητικών εμβολιασμού / νόσησης και Rapid Test των καταναλωτών, θα δυσχεράνει τη λειτουργία των επιχειρήσεων και θα επιβαρύνει το φόρτο εργασίας των επαγγελματιών και εργαζομένων, ιδιαίτερα όσων ασχολούνται σε μικρές ατομικές επιχειρήσεις (εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια κλπ). Τέτοιες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις αποτελούν τον κανόνα στα νησιά όπως και στον Πόρο.
Καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει και να εξορθολογίσει τα μέτρα, πριν δημιουργηθεί νέα ασφυξία στην Αγορά, λαμβάνοντας υπόψη φυσικά ως προτεραιότητα την προστασία του Κοινωνικού Συνόλου.
Δημήτρης Α. Συξέρης
Πρόεδρος Δ.Σ Ε.Ε.Σ.Π.”Σχολιάστε