Πρόβα καλοκαιριού για τον Πόρο (φωτογραφίες)


Πρώτο Σαββατοκύριακο απελευθέρωσης μετακινήσεων για ολόκληρη την Ελλάδα. Λίγο συννεφιασμένο, αλλά διαφορετικό. Για έξι ολόκληρους μήνες το νησί ήταν περιορισμένο, όπως και ολόκληρη η χώρα. Το Σαββατόβραδο της 15ης Μαΐου ωστόσο, ο Πόρος, μύρισε καλοκαίρι.
Πολυτελής θαλαμηγοί και μικρότερα σκάφη στο λιμάνι. Οι καφετέριες και τα εστιατόρια με κόσμο. Ζευγαράκια που βρήκαν την ευκαιρία να αποδράσουν. Αγαπημένοι φίλοι που επέστρεψαν για τα εξοχικά τους. Ο Πόρος δειλά δειλά έκανε τα πρώτα βήματα προς το καλοκαίρι. Μια άτυπη πρόβα καλοκαιριού. Μια μικρή ανάσα κανονικότητας από τις εικόνες που μας έλλειψαν.
Το πρώτο διήμερο της απελευθέρωσης των μετακινήσεων ξεκίνησε ήρεμα και προσεκτικά. Τόσο οι επιχειρηματίες, όσο και οι επισκέπτες δεν ενέδωσαν άμεσα σε αυτή την απελευθέρωση. Τα σημάδια δείχνουν ότι το επόμενο Σαββατοκύριακο θα είναι ακόμη καλύτερο. Οι κρατήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι περισσότερες. Το ίδιο και οι επιχειρήσεις που θα είναι ανοιχτές, πιθανότατα καλύτερος θα είναι και ο καιρός.
Όπως και να έχει, η ζωή επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς για όλους. Με προσοχή και με σύνεση. Εφοδιασμένοι με το σημαντικό όπλο των εμβολίων. Η αρχή έγινε…Σχολιάστε