Πρωτοφανής κοσμοσυρροή το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος στον ΠόροΡεκόρ δεκαετιών σε προσέλευση επισκεπτών, κατέγραψε ο Πόρος το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με την πληρότητα στο 100%, τόσο στα καταλύματα, όσο και στους επισκέπτες με σκάφη και ιστιοπλοϊκά.

Το νησί “βούλιαξε” από κόσμο, με τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες να μιλάνε για πρωτοφανές φαινόμενο, ενώ για παλιότερους, αντίστοιχες εικόνες έχουμε να δούμε από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 και τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

 

 


Η προσέλευση ξεκίνησε δειλά την Πέμπτη το απόγευμα, την Παρασκευή αυξήθηκε αρκετά, ενώ το Σάββατο κορυφώθηκε από νωρίς το πρωί, με τα φέριμποτ του πορθμείου Πόρου – Γαλατά, να εκτελούν δίπλα δρομολόγια σχεδόν όλη την ημέρα για να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες και να αποσυμφορήσουν τους δρόμους και την προβλήτα του Γαλατά.

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και την Κυριακή με εκατοντάδες ημερήσιους εκδρομείς, να επισκέπτονται το νησί για κολύμπι και για φαγητό.

 

 

Με εξαίρεση το κέντρο του Πόρου, όπου ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, το υπόλοιπο νησί γέμισε με αυτοκίνητα ενώ κατά περιόδους η κίνηση στους δρόμους ήταν έντονη.

Όπως ήταν φυσικό, οι παραλίες του νησιού γέμισαν από άκρη σε άκρη, ενώ η εστίαση λειτουργούσε σχεδόν ολόκληρη την ημέρα σε φουλ ρυθμούς.

Μεγάλη ήταν η κίνηση και στο λιμάνι του νησιού με ιστιοφόρα και πολυτελή τουριστικά σκάφη, ενισχύοντας την ήδη εντυπωσιακή εικόνα.

Στο πεζοδρομημένο παραλιακό μέτωπο της Σφαιρίας δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο τα βράδια του Σαββάτου και της Κυριακής, ενώ όσοι κάθισαν στα καταστήματα της παραλίας, απόλαυσαν ποτό ή φαγητό δίχως την ηχορύπανση των μοτέρ και με θέα την θάλασσα και την περαντζάδα.

Γενικότερα, η εικόνα του Πόρου ήταν πολύ καλή, καθώς  υποδέχθηκε τον κόσμο καθαρός και νοικοκυρεμένος, ενώ οι επιχειρηματίες του νησιού εμφανίστηκαν έτοιμοι να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες επισκέπτες, με όρεξη και χαμόγελο.
Όλα τα παραπάνω, έρχονται να ενισχύσουν την πεποίθηση πως ο Πόρος κέρδισε πολλούς νέους φίλους, και σε συνδυασμό με τον καθολικό εμβολιασμό των κατοίκων, τα μηνύματα της σεζόν από το τριήμερο, είναι άκρως ενθαρρυντικά.

Η εγγύτητα του Πόρου στην Αττική και η όμορφη εικόνα του νησιού – ως πρώτη εντύπωση για τους νέους επισκέπτες -το τριήμερο, θα αποτελέσουν σίγουρα, σημαντικό κριτήριο για τους επισκέπτες από το λεκανοπέδιο, για την συνέχεια του καλοκαιριού.
Σχολιάστε