Πρωτοβουλία από τον Σάββα Αθανασίου για τα δρομολόγια των πλοίωνΗ μείωση των δρομολογίων των πλοίων, από τον Πειραιά προς τον Πόρο και τα Μέθανα, έχει εξοργίσει τους κατοίκους της περιοχής, που βλέπουν να υποβαθμίζονται οι προσιτές οικονομικά θαλάσσιες συγκοινωνίες, προς την Τροιζηνία και τον Πόρο. Να θυμίσουμε πως εδώ και δυο μέρες που ανακοινώθηκαν τα νέα δρομολόγια από την εταιρεία Hellenic Seaways, ο Πόρος και τα Μέθανα, δεν θα εξυπηρετούνται από συμβατικά πλοία, τρείς μέρες την εβδομάδα γεγονός που θα πλήξει ανεπανόρθωτα, τόσο τον τουρισμό της περιοχής, όσο και τους ίδιους τους κατοίκους που θα αναγκάζονται να πληρώνουν το διπλάσιο εισιτήριο, για να ταξιδέψουν στον Πειραιά με ταχύπλοο.
Μέχρι σήμερα, οι δυο Δήμοι δεν έχουν σχολιάσει επισήμως το γεγονός και η μόνη αντίδραση, ήρθε από τον επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών «ΑλλάΖΟΥΜΕ τα Μέθανα και την Τροιζηνία» κ. Σάββας Ν. Αθανασίου που έκανε πριν από λίγο την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε από την περικοπή των δρομολογίων στη γραμμή Πειραιάς – Μέθανα – Πόρος, εξ αιτίας της πώλησης των πλοίων «Νεφέλη», Καταμαράν 2 και τεσσάρων υδροπτερύγων επισκέφθηκα σήμερα το μεσημέρι την εταιρεία Hellenic Seaways, όπου συναντήθηκα με τον υπεύθυνο της γραμμής Σαρωνικού κ. Πάρι Τσάγκαρη και τον εμπορικό διευθυντή κ. Βασίλη Κάτσαρη και τους εξέθεσα τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη σημαντική μείωση των δρομολογίων σε μια κρίσιμη περίοδο για την οικονομία των Μεθάνων, του Πόρου και της Τροιζηνίας γενικότερα.
Οι υπεύθυνοι της εταιρείας μου δήλωσαν ότι η κίνηση στην περιοχή έχει περιοριστεί κατά 40 -50% και ήταν επιβεβλημένη η αναδιάταξη των δρομολογίων για την μείωση των δαπανών. Ωστόσο, δεσμεύθηκαν ότι στις προσεχείς ημέρες θα μου απαντήσουν στο αίτημα μου για την πύκνωση των δρομολογίων τουλάχιστον για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι τουρίστες που θέλουν να επισκεφθούν την περιοχή μας.
Το ζήτημα της εξυπηρέτησης των κατοίκων της περιοχής μας με τα ακτοπλοϊκά πλοία, ανεξαρτήτως, από το τι θα μου απαντήσουν οι δύο αρμόδιοι της εταιρείας, θα το θέσω και στη γενική συνέλευση της Hellenic Seaways, ενώπιον των μετόχων της, που έχει προγραμματιστεί για τις 29 Ιουνίου.
Στη συνέλευση των μετόχων της HSW θα κατατεθεί από μέρους μου πρόταση, εκπροσωπώντας μετόχους της εταιρείας και άλλους ναυτιλιακούς παράγοντες, προκειμένου να αυτονομηθούν τα πλοία της εταιρείας που δραστηριοποιούνται στον Αργοσαρωνικό, ( «Απόλλων», «Ποσειδών», τέσσερα υδροπτέρυγα και 1 καταμαράν) από ανεξάρτητη ναυτιλιακή εταιρεία, εκχωρώντας ταυτόχρονα τις μετοχές που κατέχουν οι μέτοχοι στην εταιρεία HSW. Το επενδυτικό αυτό πλάνο περιλαμβάνει και την αγορά ενός ανοιχτού φέρυ μποτ για τη δρομολόγηση του στο πορθμείο Πόρου – Γαλατά με τη δέσμευση να πραγματοποιεί κάθε 15 λεπτά δρομολόγιο και να εξυπηρετεί τους κατοίκους από τον προσεχή Νοέμβριο. Για οποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας θα σας ενημερώσω με νεώτερη ανακοίνωση».
Σχολιάστε