Προχωρούν οι εμβολιασμοί της 2ης δόσης στον Πόρο – Ενημέρωση αναφορικά με τα ραντεβού


Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί με την 2η δόση του εμβολίου της Pfizer/Biontech στον Πόρο, με τον Δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη να ενημερώνει αναφορικά με τα ραντεβού και την διαδικασία που θα ακολουθηθεί τις επόμενες μέρες.
“Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης (29.4.2021) αναφορικά με τις 2ες δόσεις εμβολιασμού όσων κατοίκων του Πόρου εμβολιάστηκαν με 1η δόση την περίοδο 14.4 – 27.4.2021 μέσω της διαδικασίας που συντόνισε ο Δήμος, ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:
• Ο Δήμος μας έχει ελέγξει όλες τις καταχωρήσεις εμβολιασμών 1ης δόσης και έχει επιβεβαιώσει ότι έχουν καταχωρηθεί στο σύνολό τους στο ηλεκτρονικό σύστημα.
• Τις τελευταίες μέρες όλοι όσοι δεν είχαν λάβει sms για το ραντεβού της 2ης δόσης, λαμβάνουν τέτοιο sms.
• Η δυνατότητα ημερήσιων εμβολιασμών στο Ιατρείο του Πόρου αυξήθηκε από 70 σε 120 και έτσι δημιουργήθηκε η αναγκαία διαθεσιμότητα ραντεβού ώστε όλες οι 2ες δόσεις να γίνουν σε διάστημα έως 40 ημερών από την 1η δόση.
• Τονίζεται και πάλι ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στην επίδραση του εμβολίου όταν η 2η δόση γίνεται αργότερα από 21 ημέρες.
• Οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν με τον Δήμο για ζητήματα που αφορούν στην 2η δόση του εμβολιασμού τους μόνο στην περίπτωση που δεν έχουν λάβει sms για ραντεβού μέχρι την Δευτέρα 17.5.2021.
Τέλος, ενημερώνουμε ότι ο Δήμος απέστειλε στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την τελευταία λίστα κατοίκων προς εμβολιασμό, στην οποία περιλαμβάνονται 180 κάτοικοι. Έτσι, συνολικά έως σήμερα έχουν υποβάλει αίτηση εμβολιασμού στον Δήμο 2.885 κάτοικοι, εκ των οποίων έχουν εμβολιαστεί με 1η δόση περισσότεροι από 2.450 κάτοικοι εκ των οποίων πάνω από τους μισούς έχουν εμβολιαστεί και με την 2η δόση. Σημειώνεται ότι στους ανωτέρω αριθμούς δεν περιλαμβάνονται όσοι έχουν εμβολιασθεί μέσω της πλατφόρμας emvolio.gr και της άυλης συνταγογράφησης.”Σχολιάστε