Προσοχή στο δάσος μας!Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει καθημερινά η Πολιτική Προστασία, τόσο σήμερα Πέμπτη 17, όσο και αύριο Παρασκευή 18 Αυγούστου, ο Πόρος βρίσκεται στην υψηλή κατηγορία κινδύνου (κατηγορία 4), λόγω των δυνατών ανέμων και της ζέστης.

Κατά συνέπεια όλοι μας θα πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση ολόκληρη την ημέρα για να προστατευτεί το πανέμορφο δάσος μας.

Άνδρες της πυροσβεστικής πραγματοποιούν καθημερινά βάρδιες στην Καλαυρία, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να παρατηρούμε όλοι μας τα σημάδια της εκδήλωσης μιας φωτιάς, ώστε να βοηθήσουμε στην άμεση επέμβαση για την κατάσβεση της.

 

Σε περίπτωση που αντιληφθούμε καπνό ή γενικότερα κίνδυνο πυρκαγιάς, καλούμε την Πυροσβεστική στο τηλέφωνο 22980 35599. 

Το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης του Δήμου Πόρου είναι το 15303.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΑΡΙΣ.ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  “Τυφλός τά τ’ώτα, τον τε νουν, τά τ’ όματ’ ει”
  ———————————————–
  Πολύ σωστή η προτροπή του αρθρογράφου. Προσοχή στα δάση μας. Πάση θυσία και πάση δυνάμει. Όλοι όσοι αγαπούν την ιδιαίτερη πατρίδα μας, Ποριώτες και μη, ας προσέξουν, σε απόλυτη συνεργασία.
  Επίσης, επιτρέψτε μου να θυμίσω μια παροχή της Ευρ. Ένωσης που ίσως θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη. Ένα ποσό που υπολογίζεται γύρω στα 700.000.000 ευρώ επιτρέπει η ΕΕ να διατεθεί για την κάλυψη αποζημιώσεων προερχόμενων από θεομηνίες. Κατασταλτικά.
  Μεγάλη προσοχή λοιπόν. Δεν θα πω τίποτα παραπάνω, γιατί θα βρεθούνε πάλι ανώνυμοι-κυρίως ανώριμοι- που θα τα βάλουν μαζί μου, και θα μου καταλογίσουν ότι κάνω τον ξερόλα και τον εξυπνάκια. Είναι κοινή λογική, αυτά που συνήθως σχολιάζω και τίποτα παραπάνω.
  Ελπίζω να μην αναρωτηθεί κανείς ποια μπορεί να είναι η συνάφεια των πυρκαϊών με τα 700.000.000.- Αν κάποιος δεν το καταλαβαίνει πάντως, το μόνο που μπορώ να διευκρινίσω είναι ότι αυτή η συνάφεια δεν προέρχεται φυσικά από τους πολίτες, τους τοπικούς άρχοντες και τους δημότες, οι οποίοι, αν δεν προσέξουν, όπως προτρέπει και ο ρεπόρτερ στην ανάρτηση που σχολιάζω, θα αναγκαστούν να υποστούν τις δυσμενείς συνέπειες. Τι σημαίνει “να προσέξουν”, ο καθένας το γνωρίζει και, αν δεν το γνωρίζει, να ρωτήσει οπωσδήποτε τους αρμόδιους τι πρέπει να κάνει. Με κάποιους φίλους μου που έχουν σπίτια και κτήματα, έχουμε συζητήσει τις προφυλάξεις που πρέπει να πάρουν, προληπτικά. Επαναλαμβάνω, ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ. Και εν προκειμένω ταιριάζει 100%, η ρήση: “Φοβού τους Δαναούς, καν δώρα φέροντας”. Ο νοών νοήτω και ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω.
  Προσοχή στα δάση του νησιού και όλης της περιοχής μας. ΠΡΟΣΟΧΗ, αγαπητοί συμπατριώτες.
  ΑΡΙΣ. ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ
  (Εκ Πόρου)

Σχολιάστε