Προκαταρκτική κατά Χατζηπέρου για τις ενέργειές του σχετικά με το νερό του Πόρου τον Αύγουστο του 2017Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά κατά του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Νήσων Τάκη Χατζηπέρου, αναφορικά με ενέργειές του σχετικά με το ζήτημα των νιτρικών στο νερό του Πόρου τον Αύγουστο του 2017.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Χατζηπέρος με ανακοινώσεις του και με άλλες δημόσιες τοποθετήσεις του, λίγες μέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο ανακοίνωσε στους πολίτες ότι υφίσταται απαγόρευση χρήσης του νερού του δημοτικού δικτύου Πόρου για ανθρώπινη κατανάλωση και επιπλέον επικαλέστηκε συγκεκριμένα όρια νιτρικών που αφορούσαν την κατανάλωση του νερού από παιδιά, τα οποία φαινόταν ότι υπερβαίνει παγίως το νερό του δημοτικού δικτύου του Πόρου. Με υπηρεσιακά έγγραφά του επίσης είχε απευθυνθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, καταγγέλλοντας ουσιαστικά τη δημοτική αρχή του Πόρου.

Απαντώντας, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης απέστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, στην Περιφερειάρχη κ. Δούρου και στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη αναφορά, με την οποία κατήγγελλε ότι οι παραπάνω ενέργειές του κ. Χατζηπέρου ήταν απολύτως έξω από τις αρμοδιότητές του, ότι η απαγόρευση που ανακοίνωσε και τα όρια που επικαλέστηκε για τα παιδιά ήταν ψευδή και καταλόγισε στον Αντιπεριφερειάρχη ότι με τις ενέργειες αυτές έχει διαπράξει τα ποινικά αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της αντιποίησης αρχής, της απόπειρας και τετελεσμένης έκθεσης, καθώς και της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Κατόπιν των ανωτέρω, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική κατά του κ. Χατζηπέρου, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση των παραπάνω ποινικών αδικημάτων.
Comments (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΠΑΚΩΜΟ says:

  Μπορεί σε διάφορα άλλα να υστερούμε αλλά όσον αφορά τις αποφάσεις της δικαιοσύνης είμαστε ταχύτατοι.Μόνον τέσσερις μήνες χρειάστηκε η εισαγγελία Πειραιά για να αποφασίσει την ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ προκαταρκτική

 2. ΤΑΚΗΣ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ says:

  Ένα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ στο Δήμαρχο του Πόρου γιατί αποδεικνύει περίτρανα το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ενδιαφέρον του για τη Δημόσια Υγεία κατοίκων και επισκεπτών του νησιού. Ενδιαφέρθηκα για τα αυτονόητα όπως είχα καθήκον και υποχρέωση και γι’ αυτό κατηγορούμαι!
  Φαίνεται ότι οι Αμερικανοί, που έχουν το όριο στο 10mg/l για όλους τους πολίτες και πολλές Ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πιο αυστηρά όρια, μάλλον είναι…… υπερβολικοί, κατά το Δήμαρχο.
  Συνηθισμένος, βέβαια, αφού δεν είναι και η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Μην ξεχνάμε και την πρόσφατη δικαστική μου περιπέτεια αναφορικά με το ΒΙΟΚΑ στον Πόρο, με τον ίδιο καταγγέλλοντα. Φυσικά, η Δικαιοσύνη επιτέλεσε ορθώς το έργο της και αθωώθηκα.
  Είναι, όμως, πέραν κάθε κοινής λογικής η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας να μπαίνει στο εκτελεστικό απόσπασμα.
  Σας παρακαλώ να ενημερώσετε τους δημότες του Πόρου για εισαγγελικές παραγγελίες που εκκρεμούν για το θέμα του μολυσμένου νερού κατά του Δημάρχου. Καλό θα ήταν να ανέφερε ένας αντικειμενικός δημοσιογράφος τις ενέργειες για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας –δηλαδή του πόσιμου νερού στο νησί- που ελήφθησαν από το Δήμο Πόρου μετά την κοινοποίηση σε αυτόν των έγγραφων διαπιστώσεων των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και του Γενικού Χημείου του Κράτους. Ποιες ήταν οι ενέργειες εκ μέρους του Δήμου για τη βελτίωση της ποιότητας του νερού που καταναλώνεται από τους δημότες και τα παιδιά του Πόρου και τη γενικότερη προάσπιση της Δημόσιας Υγείας;;;;; Δυστυχώς, για τον κύριο Δήμαρχο, η διακινδύνευση της δημόσιας υγείας στον Πόρο είναι πολύ υψηλά στην ατζέντα της Περιφέρειας Αττικής και εμού προσωπικά, για να χρησιμοποιείται για προσωπικές μικροπολιτικές σκοπιμότητες και μάχη εντυπώσεων. Τελικά, ΠΟΎ εξαντλείται η ευαισθησία του Δ. Πόρου, στην απομάκρυνση των ιχθυοτροφείων;;;;;;;;
  ΤΕΛΟΣ ΡΩΤΑΩ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΕΡΕΒΗΝ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΜΟΥ, ΘΑ ΕΠΙΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ;;;; ΘΑ ΕΔΙΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ;;;;; ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΡΙΩΤΕΣ.

 3. ΤΑΚΗΣ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ says:

  Στον ΠΑΚΩΜΟ:

  Έχετε απόλυτο δίκιο, αλλά βέβαια για διαφορετικούς αποδέκτες…Και επανέρχομαι στο ερώτημά μου: ΘΑ ΠΙΝΑΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ;;;; ΘΑ ΔΙΝΑΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ;;;;;;;;;;

 4. Γιάννης Δημητριάδης says:

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ

  Αναγκάζομαι να απαντήσω σε ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Χατζηπέρου, με την οποία στρέφεται εναντίον μου με ειρωνείες και ανακρίβειες σχολιάζοντας δημοσίευμα του porosnews σχετικά με προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί η Εισαγγελία εναντίον του για τις καλοκαιρινές ανακοινώσεις του για το νερό του Πόρου.
  Καταρχήν, να επισημάνω στον κ. Χατζηπέρο ότι δεν είμαι εγώ ο Εισαγγελέας που τον βάζει στο «εκτελεστικό απόσπασμα». Αν δυσανασχετεί για τις ενέργειες του Εισαγγελέα, ας βγάλει ανακοίνωση εναντίον του και όχι εναντίον μου.
  Δεύτερον, θυμίζω ότι ο κ. Χατζηπέρος ήταν εκείνος που έστειλε το θέμα του νερού στον Εισαγγελέα τον 15Αυγουστο. Δεν το έστειλα εγώ. Όταν όμως η υπόθεση γύρισε ως μπούμερανγκ εναντίον του, τότε τού φταίω εγώ…
  Για να διαστρεβλώσει μάλιστα την πραγματικότητα, προσθέτει και το ψέμα ότι σε δικαστική περιπέτεια που είχε για τον Βιολογικό (την οποία εγώ δεν γνωρίζω καν) ήμουν εγώ ο καταγγέλλων! Απολύτως ψευδές και τον προκαλώ να το τεκμηριώσει.
  Τέλος, εφόσον του κ. Χατζηπέρου δεν του αρέσουν τα όρια που θέτει η ελληνική νομοθεσία για την ποιότητα του νερού και θεωρεί υπερβολικούς όσους ενεργούμε με βάση αυτά και όχι με βάση τα όρια των Η.Π.Α. (που εκείνος προτιμάει και επικαλείται τρομοκρατώντας τον κόσμο), τότε έχει δύο επιλογές: ή να πάει στην Αμερική ή να μείνει στην Ελλάδα ως αντιεξουσιαστής. Όταν όμως είναι Αντιπεριφερειάρχης στο Ελληνικό Κράτος, οφείλει να ενεργεί με βάση τα όρια που αναγνωρίζει το Κράτος αυτό και να επικαλείται μόνον αυτά στις ανακοινώσεις του.

 5. ΠΑΚΩΜΟ says:

  Κύριε Χατζηπέρο.Το σχόλιό μου δεν αφορά το πρόσωπό σας,ούτε καν το υπό συζήτηση θέμα του νερού.Ηταν ένας πικρόχολος,αν θέλετε,ειρωνικός σχολιασμός για την ταχύτητα των ενεργειών της Ελληνικής δικαιοσύνης,θύμα της οποίας έχω πέσει και εγώ προσωπικά.

 6. ΑΡΙΣ.ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Μιλάνε όλοι, μιλάει και ο αβάπτιστος ΠΑγκόσμιος ΚΩμικοτραγικός ΜΟνοκύτταρος.
  Και παίρνει και απαντήσεις.
  Το γνωρίζω ότι είμαι εκτός θέματος, αλλά πώς να μπω στο θέμα όταν χώνονται και τέτοια στοιχεία; Μας υποβιβάζουν.
  Αυτομάτως παίρνει προτεραιότητα άλλο θέμα.
  Πάντως, εν προκειμένω, μια κουβεντούλα “τετ α τετ”, με ένα καπουτσινάκι ντεκαφεϊνέ, μεταξύ των δύο αξιωματούχων του νησιού μας θα έλυνε το ζήτημα. Γιατί τελικά μπορεί και να μην υπάρχει ζήτημα. Αλλά και να υπάρχει, καλύτερα λύνεται από δύο παρά από έναν. Κατά μείζονα λόγο όταν δεν λύνεται από κανένα.
  ΑΝΤΑΝΗΣ

 7. Γιάννης Γκούμας says:

  Γίνονται βήματα για να βελτιωθεί η δικαιοσύνη, η οποία ορθώς ήταν προβληματική, με τα δικαστήρια να έχουν συνεχείς αναβολές και να ασχολούνται ακόμη και με θέματα που θα μπορούσε να λύσει η διοίκηση.
  Για το νερό το οποίο δεν είναι μόνο του Πόρου, αλλά ευρύτερης περιοχής της Τροιζηνίας, κακές πρακτικές του παρελθόντος προσανατολίζονται να απαληφθούν. Στον αντίποδα ο δημόσιος διάλογος περιορίζεται σε κατηγόριες, καταγγελίες και φυσικά δεν εστιάζει στο πρόβλημα, τις αιτίες και την λύση του, γιατί έτσι συμφέρει;

Σχολιάστε