Πρατήρια βενζίνης κινδυνεύουν να κλείσουν λόγω ίντερνετo Σάββας Αθανασίου

o Σάββας Αθανασίου

Τον κίνδυνο να μη μπορούν να λειτουργήσουν, από τη νομοθεσία που επιβάλει ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου, αντιμετωπίζουν πολλά πρατήρια βενζίνης στην επαρχεία.
Αυτό επισημαίνει με επιστολή του, προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Τροιζηνίας κ. Σάββας Αθανασίου.
Η επιστολή του κ. Αθανασίου, έχει ως εξής:

Προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη

Κοινοποίηση: Περιφερειάρχη κ. Ι. Σγουρό,
Αντιπεριφερειάρχη κ. Δ. Κατσικάρη,
πρόεδρο Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων κ. Β. Κορκίδη,
πρόεδρο Επαγγελματικού Επιμελητηρίου κ. Γ. Μπενέτο.

Κύριε Υπουργέ,

Με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου σας, οι ιδιοκτήτες πρατηρίων βενζίνης της Αττικής, πρέπει μέχρι τις 27 Μαρτίου 2013 να εγκαταστήσουν ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου εισροών και εκροών καυσίμων, όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.
Ωστόσο, προκειμένου να συνδεθεί το σύστημα απαιτείται σύνδεση των πρατηρίων με το internet. Όμως, υπάρχουν περιοχές, δυστυχώς, όπως στον Δήμο Τροιζηνίας, που δεν υπάρχει κάλυψη από τον ΟΤΕ, το οποίο βεβαιώνει και η Διεύθυνση Κρήτης και Νήσων, στην οποία υπάγεται η συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή. Οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων πρατηρίων βενζίνης βρίσκονται σε απόγνωση γιατί θα υποχρεωθούν να κλείσουν τα πρατήρια τους επειδή δεν έχουν internet, χωρίς δική τους υπαιτιότητα.
Το οξύμωρο όμως είναι ότι η συμμόρφωση των πρατηρίων της επαρχίας θα γίνει ένα χρόνο μετά από τα πρατήρια της Αττικής, στην οποία ανήκει η Τροιζηνία. Επειδή υπάρχει αδυναμία του ΟΤΕ και των άλλων εταιρειών τηλεπικοινωνίας να παράσχουν ικανοποιητική σύνδεση στους υπολογιστές των πρατηρίων, σας μεταφέρω αίτημα των ιδιοκτητών, με το οποίο ζητείται όπως τα συγκεκριμένα πρατήρια της Τροιζηνίας να συνδεθούν με το σύστημα, με την ημερομηνία συμμόρφωσης της υπόλοιπης επαρχίας ( ένα χρόνο μετά )και όχι με τις ημερομηνίες που καθορίστηκαν για τα πρατήρια της Αττικής.

Επειδή το αίτημα είναι εύλογο και δικαιολογημένο ζητώ να το εξετάσετε άμεσα και να δώσετε λύση που να ικανοποιεί τους πρατηριούχους της Τροιζηνίας.

Ευχαριστώ

Σάββας Ν. Αθανασίου
Δημοσιογράφος,
Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τροιζηνίας
Επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών “ΑλλάΖΟΥΜΕ τα Μέθανα και την Τροιζηνία”
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6944 929994 .
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Πάνος Θεοχάρης says:

    Υπερβολές και φτωχές δικαιολογίες…

    Με ένα gsm modem (ούτε 3g δεν χρειάζεται) και χαμηλότερο κόστος από μια adsl, το πρόβλημα λύνεται….

  2. Γιάννης Γκούμας says:

    Όχι μόνο αυτό. Internet έχει όπου έχει τηλέφωνο. Δεν θες ADSL για τόσο μικρή ποσότητα δεδομένων, μπορείς να το κάνεις και με PSTN. Επίσης όπου πιάνουν κινητά πιάνει και internet. Να ρωτάμε και λιγάκι πριν αρχίσουμε να λέμε ότι θέλουμε.

    Έτσι για να μιλάμε με αριθμούς, θες να στείλεις ένα αριθμό κάθε φορά που γίνεται οικονομική συναλλαγή (χοντρικά κάθε φορά που βάζεις βενζίνα σε αυτοκίνητο). Αυτό μπορεί και να κοστίσει χοντρικά 2-3 ευρώ το μήνα.

Σχολιάστε