Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου για το Γεωηφαιστειολογικό Συνέδριο των ΜεθάνωνDSCN9019Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία σήμερα, στην έδρα των Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων η συνέντευξη τύπου σχετικά με το 1Ο Διεθνές Γεω-ηφαιστειολογικό Συνέδριο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα Μέθανα από τις 10 έως τις 12 Ιουνίου 2016. Παρευρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Πειραιά κ. Γαβρίλης και Πολιτισμού-Αθλητισμού κ. Αποστολάκη, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού κ. Αγγελόπουλος, ο Δήμαρχος Τροιζηνίας-Μεθάνων κ. Καραγιάννης, οι Αντιδήμαρχοι και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τροιζηνίας-Μεθάνων, ο πρώην Δήμαρχος Μεθάνων κ. Πάλλης, η Επικ. Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νομικού, η ιστορικός-συγγραφέας κ. Γράψα, οι δημοσιογράφοι κ. Καραμπερόπουλος, κ. Κανατσέλης, κ. Λαζαρίδης, κ. Μαλαγκονιάρης, κ. Κρητικός, κ. Κυριακόπουλος, κ. Ασβεστόπουλος από το κανάλι 1 του Πειραιά και πολλοί άλλοι.

DSCN8956

Στο χαιρετισμό του ο κ. Χατζηπέρος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τόνισε ότι δεν ανήκουν μόνο τα νησιά στην Π.Ε. Νήσων Αττικής, αλλά και η Τροιζηνία και τα Μέθανα. Συνεχάρη τον Δήμαρχο Τροιζηνίας-Μεθάνων, τους Αντιδημάρχους και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνο Πατουλιά  για τις πρωτοβουλίες που παίρνουν για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής και βέβαια την αρμονική συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Επίσης δήλωσε ότι έχουν προγραμματιστεί, από την Περιφέρεια και τον Δήμο, και εκτελούνται ουσιαστικά έργα για την αναβάθμιση των υποδομών, οι οποίες είναι υποβαθμισμένες, και προβαίνουν σε ενέργειες προκειμένου να αξιοποιηθούν οι τεράστιες δυνατότητες της περιοχές που βρίσκονται «εν υπνώσει». Αυτές είναι ο ιαματικός τουρισμός, για τον οποίο απαιτείται επειγόντως η υπογραφή ΚΥΑ μεταξύ των Υπουργείων Υγείας και Τουρισμού, ο περιπατητικός τουρισμός με την ανάδειξη των μονοπατιών του Ηφαιστείου και του Θησέα και ο θαλάσσιος τουρισμός (γιώτινγκ, κρουαζιέρα και καταδυτικός τουρισμός).

Επίσης προγραμματίζεται να κατασκευαστεί ειδικό μουσείο για την ανάδειξη των πετρωμάτων και του ηφαιστείου, για την προσέλκυση σχολείων και Πανεπιστημίων. Όλα αυτά γίνονται και θα γίνουν, πέραν των ιδίων πόρων της Περιφέρειας, με την αξιοποίηση προγραμμάτων όπως το Leader σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνας ΑΕ, το πρόγραμμα Life, Interreg, Horizon και το πρόγραμμα Γιούνκερ, στα οποία είμαστε εν δυνάμει δικαιούχοι.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων ευχήθηκε καλή επιτυχία στο Συνέδριο και δήλωσε ότι περιμένουμε τα αποτελέσματα για περαιτέρω αξιοποίηση.

 

 
Σχολιάστε