Πράσινο φως από το ΣτΕ για αιολικά πάρκα στην Τροιζηνίαanem5Το πράσινο φώς άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην Καρδίτσα και την Τροιζηνία. Συγκεκριμένα το ΣτΕ έκρινε ότι δεν υπάρχουν νομικά προβλήματα στην απόφαση του γραμματέα Περιφέρειας Θεσσαλίας, με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και τη λειτουργία αιολικού πάρκου της εταιρίας ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. στις θέσεις Αέρας και Αφεντικό των Δήμων Μουζακίου και Αργιθέας, στον νομό Καρδίτσας.

Επιπλέον με άλλη απόφαση του, το ΣτΕ έκρινε νόμιμη την άδεια που χορήγησε ο γενικός γραμματέας Περιφέρειας Αττικής στην εταιρία Αιολικά Πάρκα Ελλάδος Τροιζηνία Α.Ε. Στο Συμβούλιο είχαν προσφύγει, κατά της λειτουργίας των αιολικών πάρκων, κάτοικοι και φορείς των δύο περιοχών.

Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Λεπτομερέστερα για ό,τι αφορά στην Τροιζηνία στο aftodioikisi.gr:

  Με την την υπ’ αριθμ. 3164/2015 δεύτερη απόφασή του το ίδιο Τμήμα του ΣτΕ έκρινε νόμιμή την άδεια που χορήγησε ο γενικός γραμματέας περιφέρειας Αττικής στην εταιρεία «Αιολικά Πάρκα Ελλάδος Τροιζηνία Α.Ε.».

  Σύμφωνα με την άδεια η επίμαχη Ανώνυμη Εταιρεία ανελάμβανε την υποχρέωση να κατασκευάσει αιολικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 15,3 ΜW στη θέση Βρωμοσυκιά του δήμου Τροιζηνίας.

  Παράλληλα, από την περιφέρεια Αττικής εγκρίθηκαν και οι περιβαλλοντικοί όροι του επίμαχου έργου στην Τροιζηνία.

  Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει τοπικοί σύλλογοι της Τροιζηνίας, όπως και κάτοικοι της περιοχής.

  Τέλος, το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή, όπως απέρριψε ως αβάσιμο έναν από του βασικούς ισχυρισμούς των τοπικών συλλόγων ότι η περιοχή που θα εγκατασταθεί ο αιολικός σταθμός είναι προστατευμένη, καθώς έχει χαρακτηριστεί ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Σχολιάστε