Ποριώτες και Τροιζήνιοι υποψήφιοι σε… θολό εκλογικό τοπίοΟι κρισιμότερες εκλογές μετά τη μεταπολίτευση, έχουν έντονο «χρώμα» και «μυρωδιά» από Πόρο και Τροιζηνία.
Η εκλογική κούρσα με τα πολλά «αλόγα» και τους προβληματισμένους ψηφοφόρους, μάς επιφυλάσσει απρόβλεπτο αποτέλεσμα. Στην κούρσα αυτή, για πρώτη φορά στην ιστορία, η ευρύτερη περιοχή του Πόρου και της Τροιζηνίας εκπροσωπείται σε τέτοιο βαθμό, από ντόπιους υποψηφίους.
Παρά την «απόσυρση» του Τροιζήνιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μανώλη Μπεντενιώτη και την αποχή από τις εκλογές του πρώην βουλευτή και υπουργού της ΝΔ, Γιώργου Καλού, πέντε Τροιζήνιοι υποψήφιοι πολιτεύονται στην Α’ Πειραιά και τα νησιά, στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Και οι πέντε προέρχονται από την τοπική αυτοδιοίκηση και κατέρχονται με τρία διαφορετικά κόμματα.

Οι «μνημονιακοί»
Μέχρι τη στιγμή απαγόρευσης της δημοσιοποίησής των δημοσκοπήσεων, οι οποίες έφερναν πρώτο κόμμα στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος τη ΝΔ, τις περισσότερες πιθανότητες εκλογής μεταξύ των Τροιζήνιων υποψηφίων, φαίνεται να είχε ο πρώην δήμαρχος Πόρου, Σπύρος Σπυρίδων, υποψήφιος με το κόμμα της ΝΔ, αλλά με έντονο εσωκομματικό ανταγωνισμό από τον Υπουργό Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τον δυναμικό και με ισχυρές διασυνδέσεις στην Τροιζηνία, Κώστα Κατσαφάδο. Με το ΠΑΣΟΚ, που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως θα υποστεί μεγάλες απώλειες, κατεβαίνουν δύο δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Τροιζηνίας: Ο πρώην δήμαρχος Μεθάνων και νυν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τροιζηνίας, Χρήστος Πάλλης και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Ρίτσα Δαρσινού. Και αν ο τελευταίος φαίνεται να μπορεί να καταγράψει μια αξιοπρεπή παρουσία απέναντι στο «φαβορί», νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Καρύδη, η κ. Δαρσινού, δύσκολα θα πείσει τους ψηφοφόρους να την προτιμήσουν, αφού, οι μεν Ποριώτες είναι πυρ και μανία με τις πρόσφατε τοποθετήσεις της υπέρ των ιχθυοτροφείων και υπέρ της κοινοπραξίας των φέρρυ μποτ (στην οποία είναι μέτοχος), οι δε 250 ψηφοφόροι της στον Δήμο Τροιζηνίας, δύσκολα θα της συγχωρήσουν την ανεξαρτητοποίησή της από την αντιπολίτευση και τον πολιτικό εναγκαλισμό της με τον Δήμαρχο Γιάννη Σαμπάνη.
Οι «αντιμνημονιακοί»
Εκτός από τους τρεις πολιτευτές των δύο «μεγάλων» κομμάτων που στήριξαν το μνημόνιο, την ψήφο των ψηφοφόρων της Ά Πειραιώς και Νήσων στις εκλογές της 6ης Μαΐου διεκδικούν άλλοι δύο Τροιζήνοι υποψήφιοι με το «αντιμνημονιακό» ψηφοδέλτιο του «ΟΧΙ» (Καζάκης – Παπαθεμελής). Πρόκειται για τον Ναύαρχο ε.α. Τάκη Χατζηπέρο, που συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας ως επικεφαλής και τον δημοτικό σύμβουλο Πόρου και επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Δημήτρη Πάνου, που διεκδικεί τον σταυρό στην Α’ Πειραιά. Να σημειώσουμε πως οι κάτοικοι της περιοχής, τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν γεμίσει την αίθουσα του κτιρίου Συγγρού, στην ενημερωτική ομιλία του Δ. Καζάκη.
Πηγή: Ραπόρτο
Σχολιάστε