Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Δευτέρα 20/8Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

 • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος)
 • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος)
 • Περιφέρεια Αττικής
 • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

 
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Γιάννης Γκούμας says:

  Είναι άγνωστο πότε έλαβε χώρα η τελευταία πυρκαγιά από αμέλια. Μπορούμε εύκολα να υποθέσουμε ότι οι πυρκαγές που πιάσανε τις ημέρες με τους πιο ισχυρούς ανέμους, με ταυτόχρονα 5-10 μέτωπα και αναζοπυρώσεις δεν ήταν ατυχήματα.
  Είναι πλέον δεδομένο, ότι αν χτίσουμε στο δάσος, κάποιος θα μας κάψει (κατά λάθος αυτό), για να χτίσει και αυτός, και μετά θα πνιγούμε από το ρέμα που περνάει από την αυλή μας.
  Καλό θα ήταν σιγά σιγά, να το συνειδητοποιήσουμε και να αποφεύγουμε αυτούς τους κινδύνους.

Σχολιάστε