Ποδηλατικός αγώνας δρόμου “Gran Fondo ΘΗΣΕΑΣ”Την Κυριακή 1η Απριλίου 2018, θα πραγματοποιηθεί ο ποδηλατικός αγώνας δρόμου με την επωνυμία «Gran-Fondo ΘΗΣΕΑΣ», ο οποίος αποτελεί μια ποδηλατική εκδήλωση “Cycling for All” χαρακτήρα (συμμετοχή Elite, Juniors, Masters και Sportive αθλητών). Διοργανώνεται από τους Αθλητικούς Ομίλους “Μεσόγειος” και “Θησέας” με την τεχνική υποστήριξη της WORLDOFBIKE Total Cycling Solutions, με την άδεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ) και της UCI. Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ. Οι αγώνες τελούνται υπό την αιγίδα και την συμπαράσταση του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων, στα πλαίσια των ετησίων Παντροιζηνιακών αθλητικών εκδηλώσεων «Στον Δρόμο του Θησέα»

Η διαδρομή, όπου σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία ακολούθησε ο Βασιλιάς των Αθηνών Θησέας, είναι από τις πιο γραφικές και όμορφες για ποδηλασία. Ξεκινά από την Ελευσίνα στις 9.30 το πρωί, και αφού διασχίσει περιοχές και κωμοπόλεις του Σαρωνικού Κόλπου, , τερματίζει εντός του Δήμου Τροιζηνίας, μετά από 121 απαιτητικά χιλιόμετρα.

Το αγωνιστικό σκέλος της εκδήλωσης, δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ για τις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων και Masters, όπως αυτές ορίζονται από τους κανονισμούς της ΕΟΠ. Οι πρώτοι νικητές της Γενικής Κατάταξης, θα λάβουν μεταξύ άλλων, χρηματικά έπαθλα.

Οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε ηλικιακής κατηγορίας θα λάβουν Κύπελλο. Θα βραβευθούν επίσης, η καλύτερη ομάδα στην Ομαδική Κατάταξη, καθώς και οι ομάδες με την μεγαλύτερη συμμετοχή.

Τέλος όποιος ποδηλάτης ανεξαρτήτου κατάταξης, καταφέρει να τερματίσει εντός του ορίου χρόνου του αγώνα (6 ώρες), θα λάβει το αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού.

Οι απονομές των επάθλων θα διεξαχθούν στην Κεντρική Πλατεία Γαλατά την ίδια ημέρα, στις 15:00.
Σχολιάστε