Πιο καθαρές οι παραλίες του βορείου Πόρου και του ηπειρωτικού τμήματος του δήμουΟλοκληρώθηκαν την Παρασκευή 27 Απριλίου οι καθαρισμοί των παραλιών του ηπειρωτικού τμήματος του Δήμου Πόρου, και των βορείων παραλιών του νησιού.

Στους καθαρισμούς συμμετείχαν οι υπάλληλοι της εταιρείας καθαριότητας του δήμου, δημοτικοί υπάλληλοι και εθελοντές, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη.

Την Πέμπτη 26/4, ολοκληρώθηκαν οι καθαρισμοί των ακτών του Δήμου Πόρου στην Πελοπόννησο, με μοναδικό υπόλοιπο το μικρό τμήμα από την Πλάκα προς τον Γαλατά το οποίο θα καθαριστεί τις επόμενες βδομάδες.
Σύμφωνα με ενημέρωση του κ. Δημητριάδη, οι ποσότητες σκουπιδιών που βγάζει ο βοριάς τον χειμώνα σε κάποιες από τις παραλίες που καθαρίστηκαν την Πέμπτη (Ψιλή Άμμος, Μαυρόρεμα κ.α.) είναι απίστευτες!

“Χρειάστηκε να επιστρατεύσουμε μπουλντόζα για να φορτώσουμε τα απορρίμματα, αφού πρώτα έγινε διαλογή υλικών που μπορούσαν να καούν (ξύλα, φελλοί, σκοινιά κτλ). ” αναφέρει ο Δήμαρχος Πόρου.

Δραματική χαρακτήρισε ο Δήμαρχος την κατάσταση με τα σκουπίδια της Αθήνας που καταλήγουν στις βόρειες παραλίες του Πόρου.
“Η παραλία στα Τσούτσουρα, μετά την σημερινή μας εξόρμηση είναι πλέον πολύ πιο καθαρή, αλλά η διάσταση του προβλήματος είναι τέτοια που απαιτεί ανάληψη της ευθύνης και συστηματική βοήθεια από την Πολιτεία.
Τα σκουπίδια αυτά δεν είναι δικά μας και είναι πέραν των δυνάμεών μας να τα διαχειριστούμε. Υπάρχουν άλλες τέσσερις τέτοιες παραλίες στον βόρειο Πόρο και άλλες τόσες στον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων.” καταλήγει ο κ. Δημητριάδης.

Συμμετοχή του Δήμου Πόρου σε πανελλαδική δράση εθελοντικού καθαρισμού ακτών και δασών

Η ομάδα εθελοντών “Let’s Do It Greece!”, σε συνεργασία με Δήμους και φορείς σε όλη την Ελλάδα, έχει προγραμματίσει και φέτος καθαρισμούς ακτών και δασών σε όλη την Ελλάδα για την Κυριακή 29 Απριλίου. Πρόκειται για μία εθελοντική δράση που διεξάγεται κάθε χρόνο, με στόχο τον ταυτόχρονο καθαρισμό ακτών, μονοπατιών και δασών σε όλη την Ελλάδα, αλλά και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού, ειδικά εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου.
Ο Δήμος Πόρου, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και με στόχο την αύξηση της συμμετοχής των εθελοντών, καλεί όλους τους τοπικούς Συλλόγους και φορείς, αλλά και οποιονδήποτε ιδιώτη επιθυμεί, να στηρίξουν τη δράση και να δηλώσουν μέχρι την Παρασκευή 27 Απριλίου στο Γραφείο Δημάρχου (τηλ. 2298320512) τη ζώνη καθαρισμού την οποία επιθυμούν να αναλάβουν ή να δώσουν το «παρών» στο κεντρικό σημείο συγκέντρωσης, την παραλία του Μικρού Νεωρίου, την Κυριακή 29 Απριλίου και ώρα 11:00.
Σχολιάστε