Περιβαλλοντική έκθεση – γροθιά στο στομάχι από το… βυθό (εικόνες)Μια αποκρουστική εικόνα, παύει να είναι αποκρουστική, όταν δεν φαίνεται. Όταν όμως αναδύεται, κυριολεκτικά, στην επιφάνεια, συγκλονίζει.

Πολλοί ήταν εκείνοι που συγκλονίστηκαν από τη θέα των αντικειμένων που ανασύρθηκαν από το βυθό της θάλασσας του Πόρου στις 19 και 20 Μαΐου, από εθελοντές δύτες από τον Πόρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η φωτογραφίες των συγκεντρωμένων αντικειμένων στο λιμάνι του Πόρου, έκαναν το γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας εντύπωση, θλίψη, οργή και προβληματισμό.

Ανάμεσα στους δύτες που βούτηξαν στο λιμάνι του Πόρου, ήταν και ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, ο οποίος, έπειτα από παρότρυνση δεκάδων πολιτών, αποδέχθηκε την πρόταση για έκθεση των αντικειμένων που ανασύρθηκαν, συγκέντρωσε αρκετά από αυτά και τα φύλαξε.

Στη συνέχεια, ομάδα εθελοντών, υπό τις οδηγίες της ποριώτισσας καλλιτέχνιδας Μάρας Δημοπούλου, τοποθέτησαν τα αντικείμενα στη νησίδα του νέου λιμανιού, δημιουργώντας μια εικόνα “γροθιά στο στομάχι” περνώντας ισχυρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Εκτός από τη Μάρα Δημοπούλου, εργάστηκαν για την έκθεση των αντικειμένων οι εθελοντές Άννα Κανατσίδη, Μαριάνθη Παπαδιαμάντη και Γιώργος Κρητικός.

 
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Δυστυχώς, αυτοί που ρυπαίνουν το περιβάλλον δεν θα φάνε καμμία γροθιά στο στομάχι, ας μην ζούμε με αυταπάτες. Πιστεύει κανείς ότι αυτός που θα αναγνωρίσει το ανασυρμένο από το βυθό(*) σκουπίδι “του” θα νιώσει τύψεις και θα φροντίσει να μην το ξανακάνει;

    * ή και από την επιφάνεια της θάλασσας. Για να μη λέμε και ονόματα και προσβάλλουμε οικογένειες…

Σχολιάστε