Πεζοδρόμηση στον Πόρο: Θα ισχύσει αν την επιθυμούν οι ωφελούμενοι επιχειρηματίες (Απόφαση)Δημοσιεύθηκε η Απόφαση για την πεζοδρόμηση του κεντρικού τμήματος της παραλιακής οδού και τα έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα που ψηφίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 2 Ιουνίου 2020.

 

Με το περιεχόμενο της Απόφασης, δημιουργούνται χώροι τραπεζοκαθισμάτων για τα μαγαζιά του κέντρου και διαδρομές περιπάτου για πολίτες και επισκέπτες, με ασφάλεια για όλους. Εφόσον οι επιχειρηματίες της περιοχής επιθυμούν να λάβουν τέτοιες παραχωρήσεις και υποβάλουν σχετικές αιτήσεις, η Απόφαση θα εφαρμοσθεί από 25 Ιουνίου έως το τέλος Αυγούστου (και τις Παρασκευές και Σάββατα του Σεπτέμβρη).

Σε διαφορετική περίπτωση, θα ανακληθεί πριν τις 25 Ιουνίου με νέα Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Δείτε την Απόφαση ΕΔΩ

 

Γ. Δημητριάδης: Αν οι επιχειρηματίες της περιοχής δεν την θέλουν, υπάρχει όλος ο χρόνος για να ανακληθεί

 

Με ανάρτηση του, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, ζητάει από τους επιχειρηματίες της Σφαιρίας να διαβάσουν την απόφαση που αφορά την πεζοδρόμηση και να αιτηθούν επιπλέον χώρο για τα τραπεζοκαθίσματα τους μέχρι τις 10 Ιουνίου.

Ο κ. Δημητριάδης, ξεκαθαρίζει πως αν η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο υπό πεζοδρόμηση τμήμα της οδού, δεν αιτηθούν επιπλέον χώρο, η Απόφαση για την πεζοδρόμηση θα ανακληθεί.

 

Ακολουθεί η αναλυτική ενημέρωση του Δημάρχου Πόρου:

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Ενημερώνω τους επιχειρηματίες της Σφαιρίας, αλλά και γενικότερα τους δημότες και κάτοικους του νησιού, ότι έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου poros.gr η Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την πεζοδρόμηση του κεντρικού τμήματος της παραλιακής οδού και για τα έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα που έχει αποφασισθεί να ισχύσουν από 25 Ιουνίου έως τέλος Αυγούστου.

 

Το περιεχόμενο της Απόφασης δεν είναι υπό διαπραγμάτευση, γιατί με κανέναν άλλο τρόπο δεν θα μπορούσαν να εξευρεθούν νόμιμα «πρόσθετοι» χώροι τραπεζοκαθισμάτων για τα μαγαζιά του κέντρου και να εξασφαλίζεται ασφάλεια για όλους.

 

Είναι όμως υπό διαπραγμάτευση η ίδια η Απόφαση. Αν οι επιχειρηματίες της περιοχής δεν την θέλουν, υπάρχει όλος ο χρόνος για να ανακληθεί. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, αν από τα 36 καταστήματα εστίασης που λειτουργούν στη ζώνη αυτή δεν αιτηθούν έως τις 10 Ιουνίου «πρόσθετη» παραχώρηση (δηλαδή παραχώρηση πάνω στον πεζόδρομο) τουλάχιστον τα 30, η Απόφαση θα ανακληθεί και δεν θα γίνει ούτε πεζοδρόμηση, ούτε βέβαια πρόσθετες παραχωρήσεις σε κανέναν (αφού δεν θα υπάρχει χώρος για να γίνουν).

 

Οπότε, χρειάζεται από όλους όσους αφορά το θέμα, υπευθυνότητα, ειλικρίνεια και πρωτίστως σωστή πληροφόρηση.
Σχολιάστε