Παύουν τους άμισθους αντιδήμαρχους;kedeΣοβαρό πρόβλημα με την παροχή υπηρεσιών από τους άμισθούς Αντιδημάρχους δημιουργεί η εισαγωγή τροπολογίας από την κυβέρνηση με την οποία καταργείται σχετικό άρθρο Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της 31ης Δεκεμβρίου 2012. Ειδικότερα με το συγκεκριμένο άρθρο της Π.Ν.Π. δίνεται η δυνατότητα στους άμισθους αντιδημάρχους να ασκούν τις αρμοδιότητές τους χωρίς να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η πρόβλεψη αυτή καταργείται με το νομοσχέδιο που ήρθε προς κύρωση της Π.Ν.Π. στη Βουλή, μετά από διαφωνία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Στην ανακοίνωση της ΚΕΔΕ σημειώνονται τα εξής: “Όμως έτσι δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στους Δήμους και στους άμισθους αντιδημάρχους, οι οποίοι έχουν ήδη οριστεί προ πολλού και ασκούν τις αρμοδιότητές τους. Η διαφωνία αυτή του Γενικού Λογιστηρίου είναι αστήριχτη και πέρα για πέρα αβάσιμη αφού, όπως τονίστηκε παραπάνω, δεν υπάρχει ουδεμία επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού και δε δημιουργείται κανένα δημοσιονομικό πρόβλημα.
Η ΚΕΔΕ θεωρεί αδιανόητη αυτήν τη στάση, αφού η Π.Ν.Π. έχει ήδη δημοσιευθεί στις 31/12/12 σε ΦΕΚ, εκφράζει το σύνολο της Κυβέρνησης και δεν μπορεί το ένα Υπουργείο να αναιρεί την πολιτική του άλλου”.
Πηγή: Μέθανα με ειδήσεις
Σχολιάστε