Παρουσιάστηκε στην πατρίδα της η ποιητική συλλογή “Σκιάς Όναρ” της Ευφροσύνης Λούζη (βίντεο)Το νησί των ποιητών και των ζωγράφων, ο Πόρος, δεν θα μπορούσε να αφήσει δίχως έμπνευση και ασυγκίνητα τα δικά του παιδιά.

Η Ευφροσύνη Λούζη, μια νέα ποιήτρια από το νησί, κάνει τα πρώτα της βήματα παρουσιάζοντας την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο “Σκιάς Όναρ” από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη, στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Το Σάββατο 22 Ιουνίου, στη Χατζοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, η αίθουσα Χέλγκας & Γιώργου Κανελλάκη, υποδέχθηκε την νεαρή ποιήτρια και πλήθος κόσμου για την παρουσίαση του πρώτου της βιβλίου. Το πάνελ της παρουσίασης πλαισίωσαν ο διευθυντής της Χατζοπούλειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Γιάννης Μανιάτης, η φιλόλογος και παλιά καθηγήτρια της ποιήτριας και διευθύντρια του Γυμνασίου Πόρου Βασιλική Κογιώνη και η συγγραφέας Βικτωρια Δικαιοπούλου, εκπροσωπώντας τις εκδόσεις Σιδέρη.

Μουσική συντροφιά στην εκδήλωση, κράτησε η χορωδία του Συλλόγου Γυναικών “Ποριώτισσα” με τους μουσικούς Άρη Ροή και Γιώργο Τσίκη. Ποιήματα της Ευφροσύνης Λούζη, διάβασε η μαθήτρια της Α’ Γυμνασίου Ηλιάνθη Πατσίδου.

Μήνυμα του ποριώτη συγγραφέα Άρι Αντάνη, διαβάστηκε στην εκδήλωση.
Αξίζει να σημειώσουμε πως η ποιήτρια Ευφροσύνη Λούζη, αφιέρωσε την εκδήλωση στη μνήμη του φιλόλογου καθηγητή Θεόδωρου Πολλάλη, του ανθρώπου που την έκανε να αγαπήσει την ελληνική γλώσσα και που έφυγε από τη ζωή πριν από μερικούς μήνες.

Συγχαρητήρια λοιπόν στην Ευφροσύνη και της ευχόμαστε το πρώτο της βιβλίο να είναι καλοτάξιδο και να αποτελέσει την αρχή ενός ποιητικού ταξιδιού που θα εμπνεύσει και θα χαρίσει την αύρα του Πόρου στους εραστές της ποίησης.

Δείτε την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής “Σκιάς Όναρ” στο βίντεο του Porosnews.gr


 
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Παναγιώτης Γ. Ανδρέου says:

  Φίλες/οι αναγνώτριες/ες, καλησπέρα.

  Συχνά, συζητώντας για πολιτιστικές εκδηλώσεις, αρκετοί υποστηρίζουν ότι δεν έχουν επιτυχία, γιατί δεν «τις θέλει ο κόσμος». Μια τέτοια αντίληψη ανατράπηκε στην παρουσίαση του βιβλίου «Σκιάς Όναρ» της Ευφροσύνης Λούζη.

  Μια λογοτεχνική βραδιά, με ατμόσφαιρα και ποιότητα απόρροια της μεστής οργάνωσης, του εύστοχου σχολιασμού, της προσεγμένης αισθητικής, της απολαυστικής συνοδείας μουσικής και τραγουδιού και της εξαιρετικής απαγγελίας (μπράβο και για την ιδέα και την υλοποίηση!).

  Μια λογοτεχνική βραδιά, με παρουσία και συμμετοχή ανταμοιβή της ποιητικής δημιουργίας, του κόπου και της έμπνευσης, που εκφράζει και εκφράζεται δείχνοντας πίσω και πέρα από το αυτονόητο και το συγκεκριμένο.

  Μια λογοτεχνική βραδιά, με ανθρωπιά και ευαισθησία αντανάκλαση της δημιουργικής ευχέρειας της ποιήτριας και της δεκτικής ευγένειας του κοινού.

  Ευχή: η παρουσίαση στον Πόρο να οδηγήσει στον … πόρο της επιτυχίας.

Σχολιάστε